În primele zile din 2013, familiile dintr-un bloc din apropierea spitalului din Petrosani, riscã sã rãmânã fãrã apã la robinete din cauza datoriilor.

N-ar fi nimic spectaculos dacã în blocul din zona Spitalului de Urgentã Petrosani n-ar locui profesori, politicieni, fosti consilieri locali ori afaceristi, în general oameni care-si permit sã-si achite factura la apa potabilã.

Operatorul de apã si canal a trimis mai multe înstiintãri cãtre asociatia de locatari prin care someazã cã va trece la sistarea furnizãrii apei dacã datoria nu va fi achitatã. „Este vorba de o datorie de circa 90 de mii de lei si au fost anuntati cã trebuie sã o plãteascã. În caz contrar dupã Sf. Ion, vom debransa tot blocul. Unii locatari au venit la noi si au spus, dupã ce au vãzut anuntul nostru, cã ei au plãtit în fiecare lunã. Atunci trebuie sã vedem de ce asociatia de locatari n-a fãcut plata cãtre noi”, a declarat, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram. Blocul 124 de pe strada 1 Decembrie 1918 din Petrosani, a fost dat în folosintã prin anul 1990, desi lucrãrile nu erau încã finalizate.

Oamenii s-au mutat totusi în locuinte ca nu cumva sã piardã repartitiile. În anul 2011, blocul 124 a fost reabilitat cu finantare de la Compania Nationalã de Investitii. Pentru lucrãri s-au alocat circa 400.000 de euro, iar locatarii lui n-au scos nici un ban din buzunar. Din acest motiv s-a iscat si un scandal în conditiile în care alte imobile pentru a fi reabilitate termic, a fost nevoie si de contributia locatarilor.

Maximilian Gânju