Individul care a provocat evenimentul rutier este din Petrila și are 51 de ani. Polițiștii spun că mergea cu un autoturism pe strada Cimpa, din localitate (în zona intersecției cu strada Moșici), iar pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un autoturism oprit.
Șoferul și-a avariat mașina cât și pe cea parcată, dar a scăpat nevătămat. Polițiștii l-au testat pentru alcool cu aparatul alcoolscop, iar rezultatul a indicat o valoare de 1,26 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Prin urmare au deschis un dosar penal pe numele său.
Un alt accident rutier a fost provocat de un șofer beat în vârstă de 71 de ani, din comuna Băița. Acesta conducea un autoturism pe DJ 706A, din direcția Băița – Brad, la un moment dat, pe raza localității Săliște, din neatenție, a lovit un tub din beton aflat în afara părții carosabile (pe partea dreaptă a sensului său de mers). ”Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,80 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Băița, pasager al autoturismului”, arată sursa citată. Și în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru cele două infracțiuni. M. Gânju