Disponibilizări la CEH, din 2021

Planul de reorganizare al Complexului Energetic Hunedoara prevede disponibilizări de personal. Sunt vizați doar cei care lucrează la minele pe închidere și care vor pleca, în fiecare an din sistem, cu bani. Cei care administrează acum Complexul Energetic Hunedoara spun că nu vor da oamenii afară și că, doar două mine vor face disponibilizări de personal.
“Noi am făcut în așa fel încât, toți angajații de acum să se regăsească și în noul complex. Toată lumea își va păstra locul de muncă. Săptămâna trecută, Guvernul a semnat un memorandum prin care își asumă funcționarea minelor Lupeni și Lonea, pe punerea, în siguranță a zăcământului până în 2027, cu funcționare până în 2027. Banii de ajutor de stat vor cuprinde și sume de disponibilizare ”, declară Cristian Roșu, administrator special la CEH
Noile disponibilizări așteaptă, însă, avizul Comisiei Europene.
“În momentul în care vom avea avizul Comisiei Europene, de anul viitor, în fiecare an, vom avea și un program de disponibilizare până la finalul anilor de funcționare a minei Lupeni și a minei Lonea. Vom ține cont de anii în care vom funcționa și, în funcție de asta, vom face disponibilizări, dar doar de la minele pe program de închidere, Lupeni și Lonea”, mai spune Cristian Roșu.
Minele Lupeni și Lonea vor mai funcționa tocmai pentru că un studio realizat de un institute din Polonia a stabilit că subteranul trebuie pus în siguranță, iar exploatarea straturilor de cărbune se mai poate face până la epuizarea rezervelor deschise. Comisia Europeană urmează să avizeze sumele ce vor ajunge la CEH pe programul de închidere al celor două mine și apoi se vor face și calculele de disponibilizare.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Disponibilizări la CEH, din 2021

 • 12 octombrie 2020 la 00:01
  Permalink

  Potrivit HG 229/2020 ajutorul de stat pentru CEH este pentru anul 2020!!! Din acel ajutor ar trebui sa se faca disponibilizari in acest an si nu din 2021 asa cum a declarat administratorul special Rosu. Toti cei care lucreaza la Lonea si Lupeni ar trebui sa mearga peste ei si sa se ceara sa se aplice legea si sa dea ordonanta anul ACESTA si nu doar de la anul!!!

  Răspunde
 • 12 octombrie 2020 la 06:35
  Permalink

  Cu ocazia asta isi baga si Branzan ordonanta…. Apoi peste 6 luni sa nu uitati sa-l angajati din nou.
  Succesuri…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.