În cadrul investițiilor ce vizează reabilitarea aducțiunii Valea de Pești, pe tronsonul Vulcan – Petroșani, constructorul aduce două străzi din Petroșani, la forma inițială. Vorbim despre străzile aflate la ieșirea din Petroșani. Iar lucrările sunt în plină desfășurare. Lucrările ce au început fac parte din proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara (Valea Jiului) 2014 – 2020”. Ele au început în municipiul Petroșani pe străzile Sălătruc și Șoimilor. De altfel, contractul este unul amplu și se întinde între Vulcan și Petroșani. Și, după ce au fost înlocuite conductele, acum se reface terasamentul.
“Prin acest contract se vor înlocui 9 km de aducțiune. Durata contractului este de 2 ani și a fost semnat în iunie 2020. Lucrările au început și ele vor fi și la Vulcan și la Aninoasa. Am început la Petroșani”, declară Cristian Ionică, manager Apa Serv Valea Jiului.
Apa Serv Valea Jiului își cere scuze abonaților din zonele afectate de aceste lucrări, pentru disconfortul cauzat și precizează că aceste investiții vor avea drept rezultat îmbunătățirea calității serviciilor oferite.
“Noi am luat legătura cu constructorul ca să facă niște lucrări provizorii, ca să înlăture cumva acest efect, pentru că, prin contract, ei trebuie să aducă strada la forma inițială. Dar, până peste doi ani de zile, aceste lucrări vor însemna ca, în zonele afectate să pună pietriș, să pună pasarele de lemn la intrarea în gospodării”, mai spune Cristian Ionică.
Oamenii din zonele în care au loc aceste lucrări vor fi informați din timp cu privire la ceea ce se întâmplă pe strada lor și cei de la operatorul de apă spun că rezultatul final va fi în avantajul tuturor. Asta, pentru că toate aceste aducțiuni, care au fost reabilitate, au ca scop o mai funcționare a sistemului de aducțiune de la Valea de Pești la Zănoaga.

Diana Mitrache