Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a profitat de prezenta sa în Valea Jiului si s-a rugat pentru mineri si minerit la biserica Sfânta Varvara. Este cea pe care a construit-o chiar el cu banii minerilor, pentru a alunga spiritele malefice.

Cozma a venit la slujba de Sfânta Varvara împreunã cu sotia sa Marinela Nitu si fratele sãu Tibi Cozma.  A ajuns la bisericã dimineata si a venit cu o carte editatã de Liga Minerilor si si-a adus aminte de vremea când a pus bazele acestui locas, construit special pentru mineri. „Credinta pentru mineri este fundamentalã. Poate cã sunt

printre putinele clase sociale, care, pe vremea comunismului, nu a modificat nimic din sistemul religiospe care l-au mostenit din partea pãrintilor si, dre-a lungul vremii, din partea celor care au fost promotorii ortodoxiei române”, a declarat Miron Cozma, fost lider al minerilor.

Biserica Sfânta Varvara a fost ridicatã din banii minerilor, iar Cozma si-a amintit cã a vrut sã dea o nouã conotatie unui cartier nu tocmai central si cu multe probleme sociale, pe acea vreme. „Nu am fost în biseriocã încã. În 1998, mai fãceam pe aici deplasãri de la Ligã la Bisericã. Cert este cã este acum o oazã de liniste si tocmai de asta am construit aceastã bisericã într-o zonã în care nu exista asa ceva. Stiti cã aici pe vremuri zonase numea Serpãrie si ideea mea a fost sã construim aceastã bisericã si sã distrugem spiritele malefice din zonã”, a mai adãugat Miron Cozma.

Miron Cozma a venit la hramul bisericii si s-a rugat pentru el, familie siminerit, pe care spune cã îl are în suflet, chiar dacã au trecut atât de multi ani de când nu a mai coborât sub pãmânt.

Diana Mitrache