Ziua alegerilor a făcut ca școlile să ia o pauză și să se desfășoare exclusiv on-line. De miercuri, fiecare școală își reia activitatea și în incinta instituției, iar diriginții și învățătorii sunt cei care vor comunica fiecărei clase cum vor proceda.

Fiecare unitate școlară a fost dezinfectată după scrutinul de duminică, iar elevii vor fi reprimiți în clase, după un scenariu pe care fiecare profesor îl face.Este luat în calcul numărul de îmbolnăviri și situația diferă de la școală la alte și chiar de la o clasă la alta.

„Consiliile de administrație din fiecare unitate de învățământ, înaintează propunerile pentru scenariul de funcționare, în conformitate cu infrastructura existentă. Acestea vor fi avizate de IȘJ Hunedoara și DSP și abia apoi aprobate în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Părinții vor fi informați de către conducerea unității, dar și diriginți, profesori, învățători și educatoare în cursul zilei de marți”, Cristina Bauman, purtător de cuvânt al IȘJ Hunedoara

Inspectorii școlari spun că decizia aparține fiecărei instituții în parte și că sunt luate în calcul cifrele din ultimele 14 zile, în ceea ce privește situația îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Sunt și copii și profesori infectați acum, iar asta va genera câte un scenariu diferit pentru fiecare școală.

 

Diana Mitrache