Consiliul Județean Hunedoara este din nou al PSD pentru următorii patru ani. Laurențiu Nistor este noul președinte! Numărătoarea parțială, deocamdată, îl dă pe Adrian David, de la PNL, ca fiind marele pierzător al acestor alegeri.

Adrian David a pierdut și șefia Consiliului Județean Hunedoara revine tot la PSD, președintele fiind Laurențiu Nistor.

Și asta, după ce PNL a fost sprijinit de UDMR – PNȚ-CD, sprijinit de USR, PLUS și Forumul Democrat al Germanilor Deva.

Primăria din Deva a fost câștigată de Florin Oancea de la PNL, iar la Petroșani, primar a rămas Tiberiu Iacob Ridzi. Primele calcule arată că aici, la Petroșani, Consiliul Local ar urma să fie format din 8 consilieri de la PNL, 7 de la PSD, 3 Pro România și un independent – Dorina Niță.

Surpriza vine de la Pro România din Valea Jiului, unde și la Vulcan, dar și la Bănița, primarii sunt de la acest partid. În fapt, la Vulcan, Cristian Merișanu câștigă un prim mandat de primar, iar la Bănița, fotoliul va fi ocupat de Petre Marc.

La Lupeni, Lucian Resmeriță câștigă cu o majoritate zdrobitoare, fiind, probabil, unul dintre cele mai bune scoruri pentru PSD.

Cele mai multe muncipii hunedorene sunt câștigate de PSD, iar PNL are doar Deva și Petroșaniul.

1Deva – Nicolae Florin Oancea – PNL

2Hunedoara – Dan Bobouțanu – PSD

Brad – Florin Cazacu – PSDOrăștie –  Ovidiu Laurențiu Bălan – PSD

3Petroșani – Florin Tiberiu Iacob Ridzi – PNL

4Lupeni – Lucian Marius Resmeriță – PSD

5Vulcan – Cristian Merișanu – Pro România

Nicio schimbare nu an intervenit în orașele Hunedoarei. Doi primari rămân PNL, la Călan și Hațeg în timp c restul sunt de la PSD.

ORAȘE:

1Aninoasa – Nicolae Dunca – PSD

2Călan – Adrian Filip Ionăvesc – PNL

3Geoagiu – Vasile Cărăguț – PSD

4Hațeg – Adrian Pușcaș – PNL

5Petrila – Vasile Jurca – PSD

6Simeria – Iulius Bedea – PSD

7Uricani – Dănuț Buhăescu – PSD

O surpriză a venit de la Bănița, unde primarul este de la Pro România. PNL  a câtigat în 28 de primării, iar restul sunt de la PSD.

COMUNE:

  1. Baia de Criș – Mihaiu Liviu Gorcea – PSD
  2. Balșa – Traian Felician Jude – PNL
  3. Baru – Daniel Răducanu – PNL
  4. Beriu – Emil Moise Bîc – PNL
  5. Blăjeni – Horia Flavius Jurca – PNL
  6. Boșorod – Ioan Grecu – PSD
  7. Bretea Română – Răzvan Ciprian Ionescu Gruia – PSD
  8. Brănișca – Adel Ștef – PSD
  9. Buceș – Traian Achim Mărcuș – PNL
  10. Bucuresci – Mircea Florin Ghilean – PNL
  11. Bulzeștii de Sus – Mirel Ion Suba – PSD
  12. Bunila – Romulus Stroia – PNL
  13. Burjuc – Gabriel Bartha – PSD
  14. Băcia – Florin Alba – PSD
  15. Băița – Damian Diniș – PSD
  16. Bănița – Petre Marc – Pro România
  17. Bătrâna – Radu Herciu – PNL
  18. Cerbăl – Mircea Claudiu Costa – PNL
  19. Certeju de Sus – Petru Adrian Cîmpian – PNL
  20. Crișcior – Ovidiu Ilie Furdui – PNL
  21. Cârjiți – Daniela Maria Adam – PNL
  22. Densuș – Ionel Adrian Vârtopean – PSD
  23. Dobra – Ovidiu Iosif Pădurean – PSD
  24. General Berthelot – Marina Huzoni – PNL
  25. Ghelari – Iancu Emerson Toma – PSD
  26. Gurasada – Silviu Nan – PSD
  27. Hărău – Lucian Mihael Albu Weber – PSD
  28. Ilia – Gabriel Marius Omotă – PNL
  29. Lelese – Ciprian Achim – PSD
  30. Lunca Cernii de Jos – Livițuc Lupulescu – PNL
  31. Luncoiu de Jos – Călin Dorin Dud – PNL
  32. Lăpugiu de Jos – Alin Traian Chiorean – PNL
  33. Mărtinești – Adinel Ioan Botescu – PSD
  34. Orăștioara de Sus – Vasile Marian Inășescu – PNL
  35. Peștișu Mic – Saul Daniel Dobruțchi – PNL
  36. Pui – Victor Tiberiu Stoica – PNL
  37. Rapoltu Mare – Octavian Gheorghe Roman – PSD
  38. Ribița – Ioan Faur – PSD
  39. Romos – Mircea Pătrânjan – PNL
  40. Râu de Mori – Flaviu Dilertea – PSD
  41. Răchitova – Liviu Simendroni – PSD
  42. Sarmizegetusa – Adrian Claudiu Mihai Cordoș – PNL
  43. Sântămăria Orlea – Dumitru Ioan Oprean – PSD
  44. Sălașu de Sus – Ioan Vlad – PSD
  45. Șoimuș – Mihai Gabriel Irimie – PNL
  46. Teliucu Inferior – Daniel Gheorghe Sorin Pupeză – PNL
  47. Tomești – Adrian Viorel Vasiu – PNL
  48. Totești – Tiberiu Păsconi – PSD
  49. Toplița – Nicolae Cerișer – PNL
  50. Turdaș – Remi Bocșeri – PSD
  51. Vața de Jos – Liviu Ioan Lință – PNL
  52. Vețel – Ioan Hențiu – PSD
  53. Vorța – Radu Emil Bureană – PNL
  54. Vălișoara – Camelia Bedea – PSD
  55. Zam – Sorin Ionel Nistor – PNL

 

Adrian David a pierdut în Hunedoara

Consiliul Județean Hunedoara este al PSD, din nou. Potrivit primelor date statistice, acest for va avea doar consilieri PSD și PNL. Adrian David, de la PNL, a pierdut în fața lui Laurențiu Nistor și se recunoaște învins.

Adrian David a recunoscut că învingerea lui a survenit pe fondul unui curent ce s-a manifestat pregnant în județul Hunedoara mereu. A spus, imediat după primele estimări că înțelege că a greșit și știe ce va avea de făcut în viitor.

„Cu toate că am pierdut, îmi manifest încrederea că avem de îvățat din acest rezultat, care trebuie să ne pună pe un alt drum în ceea ce privește partidul nostru și partidele de pe eșicherul drept al politicii din județul Hunedoara. MUSCĂ   Este clar că oamenii aveau nevoie de altceva și că au votat, în județul Hunedoara, pentru continuitate, pentru politicile de stânga și sunt singur că sunt mai multe probleme la care noi nu am găsit adresarea corectă, deși ne-am străduit să avem o campanie electorală foarte constructivă și bazată pe foarte multe proiecte”, a declarat Adrian David, PNL

Hunedoara este acum singurul județ din Ardeal, unde președinția Consiliului Județean este a PSD. Oamenii au votat politic, așa cum a spus Adrian David și asta l-a clasat pe Laurențiu Nistor în fruntea forului județean.

Costel Avram a pierdut la Petroșani

Una dintre cele mai aprige lupte s-a dat la Petroșani. Aici, din 35.000 de oameni, au votat doar 33,67%. Așa se face că primarul reales este Tiberiu Iacob Ridzi, care a avut nu mai puțin de 4.818 de voturi, în timp ce 3.313 oameni au votat cu candidatul PSD.

Tiberiu Iacob Ridzi a câtigat un nou mandat la Petroșani și pe el l-au ales cei mai mulți oameni. În Consiliul Local intră 9 consilieri de la PNL,  7 de la PSD, 2 de la Pro România și un independent, respectiv Dorina Niță.

Costel Avram, însă, a pierdut acest fotoliu, având cu 1.500 voturi mai puțin.

„Dacă nu am putut să dau restart la Petroșani, voi încerca, împreună cu colegii să dăm restart orgqanizației de la Petroșani și campania electorală pentru 2024 începe de azi. Îl felicit pe Tiberiu Iacob Ridzi pentru că a câștigat un nou mandat de primar, dar voi rămâne consilier local și, îmopreună cu echipa din Petroșani voi face o opoziție constructivă. Nu vom intra la guvernarea locală ca să facem o majoritate, cred că e mai bine să rămânem în opoziție, fiindcă, până în 2024 avem multe puncte de rezolvat”, a declarat Costel Avram, PSD

La Petroșani, Pro România s-a clasat pe locul III, Francisc Gerschner reușind să ia 1.216 voturi, Petre Nica, doar 163, Ioan Pușcaș 183 de voturi, Vlad Florea de la USR PLUS a adunat 519 voturi, Roxana Filip, de la Partidul Ecologist are 270 de voturi, iar dintre independenți, doar Dorina Niță întră în Consiliu, având 502 de voturi, cu care a candidat pentru Consiliul Local..

Viorica Macavei a adunat 138 de voturi, Daniel Stepan a strâns  164,   iar Viorel Pascu are  503 voturi.

Cristian Merișanu, revelația de la Vulcan

După ce și-a dat de timpuriu demisia din funcția de viceprimar la Vulcan, Cristian Merișanu este surpriza de la Vulcan. A câștigat un mandat de primar pentru Pro România și acum a devenit primarul municipiului Vulcan. Este cea mai spectaculoasă mutare din Valea Jiului, așa cum a fost catalogată de toată lumea.

Pompiliu Barbu s-a declarat învins, încă de duminică seara, când a recunoscut că a pornit campania electorală foarte târziu. Merișanu a venit puternic din urmă, electoratul a uitat de incidentul cu șferii de TIR, pe care nu i-a catalogat foarte bine, iar alegătorii au i-au dat votul final.

În acest mandat, Cristian Merișanu va fi primar la Vulcan.

„Pentru noi nu este o surpriză Noi am așteptat această victorie la Vulcan. Am muncit mult cu întreaga echipă care a fost alături de noi. Le mulțumesc vulcănenilor că au fost alături de mine. Ne-au privi ca pe niște oameni și nu ca pe niște politicieni, lucru care m-a motivat și mă motivează în continuare și vreau să fiu cât mai aproape de oameni”, a declarat Cristian Merișanu, Pro România .

La Vulcan, Gheorghe Ile s-a retras din cursa electorală și l-a pus, cam târziu, pe Pompiliu Barbu să candideze din partea PDS.

Pro România a luat mandatul de la Vulcan, cu Cristian Merișanu, iar o altă victorie este și cea de la Bănița, unde Petre Marc a câștigat tot din partea acestei formațiuni politice.

Lupeniul  și Uricani în topul voturilor

Municipiul Lupeni se poate clasa în topul municipiilor câșigate cu un scor uriaș de PSD.. La fel și orașul Uricani. Ambii primari au fost aleși aici cu o majoritate covârșitoare, procentele lor fiind de aproape 80%.

La Lupeni, Luian Resmeriță a fost reales  cu 5.790 de voturi. Se clasează astfel pe locul I, cu un procent covârșitor de 77,84%.

În acest municipiu, următorul clasat a fost Cristian Roșu de la PNL, care a luat 912 voturi, atingând procentul de 12,38%. Cu 346 de voturi,  Napău Stoica de la PMP are un procent de 4,65%, iar următorul clasat este Emil Țărcan cu 3,17%, ultimul clasqat fiind

Nicolae Ivănuș cu 1,94%, cel care a fost votat de doar 145 de oameni.

Astfel, la Lupeni, Consiliul Local este format din 16 consilieri de la PSD și 3 de la PNL.

La fel de covârșitoare este și victoria lui Dănuț Buhăescu. Acesta a reușit să atingă un procent de 77,44%, iar principalul său contracandidat de la PNL, Andrei Perneș a adunat 20,6 procente. Ion Coșmete a obținut doar un procent de 1,96.

Consiliul local de la Uricani este format acum din 11 consilieri de la PSD și 4 de la PNL, unul dintre liberai fiind obținut prin redistribuire.

Diana Mitrache