Hunedoara, prima săptămână neagră de la izbucnirea epidemiei

Sunt foarte mulți bolnavi diagnosticați cu COVID -19, iar inspectorii DSP spun că deja am înregistrat un record negativ al deceselor. Și, nu în ultimul rând, la o medie de 20 de bolnavi pe zi, locurile din spitale sunt limitate. Și asta, în condițiile în care transmiterea este deja una comunitară.

Inspectorii DSP vorbesc acum despre un focar la o firmă de construcții din Valea Jiului, iar  Valea Jiului este catalogată ca o zonă cu multe cazuri zilnic. Transmisia este comunitară și avem foarte multe cazuri grave. De altfel, săptămâna trecută este una cu număr mare de decese cauzate de virusul SARS COV 2.

 „Păstrăm undeva la 20 de cazuri pe zi media, cu mici diferențe, în week-end, când nu lucrează laboratoarele. Singura problemă tristă a  fost că săptămâna trecută a fost o săptămână neagră pentru județ. Am avut 12 decese la pacienți pozitivi. Din păcate, asta este situația”, a spus Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.

Numai marți au fost declarați pozitivi nu mai puțin de 28 de oameni, miercuri 42, iar inspectorii DSP spun că există un focar la o firmă de construcții din zona Văii Jiului. „Există o societate în Valea Jiului unde este un focar. Sunt 7 angajați pozitivi. Au fost izolați, colegii au început ancheta epidemiologică. Cei 7 sunt programați pentru evaluare la spital și sunt asimptomatici. S-a făcut dezinfecție terminală acolo și sper să se limiteze la acest număr, cazurile”, a mai adăugat directorul DSP Hunedoara .

În școlile din județul Hunedoara, inspectorii sanitari spun că sunt 11 cazuri de îmbolnăvire.

 „Este un caz la o grădiniță, trei cazuri la elevi și 7 cazuri la cadrele didactice. Nu e grav, e în regulă, ținând cont că este transmisie comunitară și lucrurile sunt sub control”, a mai precizat Sebastian Mezei.

Îngrijorător este, însă, faptul că sunt multe cazuri grave.

 „Din păcate, Valea Jiului e în top, de o bună perioadă de timp și majoritatea cazurilor vin din Vale. Problema noastră este că nu mai sunt cazuri ușoare. Că avem spitalul din Simeria și Sanatoriul de la Geoagiu, care au locuri multe disponibile, dar nu mai sunt cazuri ușoare, care să le poată gestiona ei și atunci lucrurile se complică un pic. Sunt momente când Hunedoara, Lupeni, Deva sunt spitale blocate și trebuie să ne descurcăm cum putem”, a explicat Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.

Dată fiind transmisia comunitară a virusului, inspectorii DSP atrag atenția asupra respectării cu strictețe a măsurilor de distanțare socială și ne îndeamnă să purtăm măști de protecție și să nu neglijăm igiena mâinilor.

Diana Mitrache

 

Advertisements

3 comentarii la „Hunedoara, prima săptămână neagră de la izbucnirea epidemiei

 • 24 septembrie 2020 la 09:00
  Permalink

  Sunte?i de toat? jena cu articolul acesta… Câ?i bani primi?i sa scrie?i un articol cu 30%adevar ?i 70%minciuni

  Răspunde
 • 24 septembrie 2020 la 19:57
  Permalink

  Cred c? dac? mai tine epidemia unii or s? ias? multimilionari în euro dup? ciordeala la grup c? au dat mîna toti .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.