Bătăi, scandaluri, apartamente sparte și multe victime. Toate sunt raportate în Colonia municipiului Petroșani, iar prefectul județului Hunedoara spune acum că se impunea intervenția organelor abilitate.

Așa se face că polițiștii și jandarmii vor fi văzuți des pe străzile de acolo.

IPJ Hunedoara a declarat Colonia municipiului Petroșani o zonă ce are nevoie de o supraveghere mai atentă. Bătăile și scandalurile sunt la ordinea zilei și asta a recunoscut și prefectul județului Hunedoara, care a cerut luarea unor măsuri pentru a stopa și, ulterior, pentru a preveni, astfel de evenimente.  

„Am cerut o analiză la nivelul IPJ și a Jandarmeriei, cu privire la măsurile din Colonie. S-au întâmplat anumite evenimente în săptămânile trecute Am luat legătura cu factorii de răspundere și am cerut forțelor de ordine, poliția și jandarmeria, să aibă o atenție specială pentru ceea ce se întâmplă în Colonie. În aceste condiții, IPJ s-a  organizat și în perioada aceasta și cea următoare, vor fi patrule pentru menținerea ordinii în acest sector. La ceea ce s-a întâmplat, acțiunea forțelor de ordine este pe deplin motivată”, a spus Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara.

De la finalul săptămânii trecute, misiunea forțelor de ordine este aceea de a asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică specifice. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, iar pe drumurile publice se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pe principalele artere, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Toate, pentru că oamenii care locuiesc în zonă și chiar polițiștii care intervin, spun că acolo au loc frecvent bătăi în stradă, furturi și tot felul de acte antisociale.

Diana Mitrache