Haralambie Vochitoiu, candidatul PP-DD care are vise cu Senatul, MINTE de îngheatã apele. Sloganul sãu electoral “ Sunt mic, mic, mic, dar în Senat eu vreau un pic”, pe parcursul campaniei electorale s-a transformat în “ Vã mint, mint, mint, cã în Senat eu vreau un pic”.

Lãsând însã la o parte tâmpeniile si imbecilitãtile pe care le scoate pe gurã acest ipochimen, vezi cei 20.000 de euro, tractoarele gratis, apã ieftinã, hectare de teren, mii de locuri de muncã în minerit, bani în turism, samd, Vochitoiu, în disperarea sa, nu mai judecã lucid.

Prezentam zilele trecute cum, ilegal, a folosit masina Universitãtii Petrosani, cumpãratã în cadrul proiectului european e-Learning, pentru propagandã electoralã.

L-a durut în cot cã este ilegal acest lucru si, mai grav, cã pune în pericol proiectul european. I-a MINTIT pe cei de la Universitate cã ar avea nevoie de masinã pentru activitãti în cadrul proiectului european. Sefii de la Universitate, de bunã credintã, i-au dat masina cu speficarea clarã cã nu are voie sã o foloseascã decât în scopul proiectului. Lui Vochitoiu nu i-a pãsat! Si nu este la prima minciunã si abatere. Si nu este prima datã când foloseste masina ca pe o proprietate de-a sa.

Potrivit unor surse extrem de credibile masina Universitãtii a fost folositã în deplasarea lui Vochitoiu la Alba-Vintu, unde seful sãu de partid, Dan Diaconescu s-a crezut un mic Becali si s-a urcat chiar pe portierã cu riscul de a o strica pentru a-i saluta pe cei prezenti. Aceeasi masinã, a Universitãtii, Vochitoiu a folosit-o  în deplasarea la mina Lupeni, unde Diaconescu a vrut sã vadã cum lucreazã ortacii. Aceeasi masinã, nu-i asa Hary?, ai folosit-o în caravana cu care ai defilat în zona teatrului, sau pe la piata centralã din Petrosani. Dar tu, în loc sã recunosti, cã vorba aia româneascã, o gresealã recunoscutã e pe jumãtate iertatã, ai MINTIT!Ba, mai mult, “cadindatul” violet  s-a arãtat extrem de revoltat de dezvãluirea noastrã si a negat vehement cã acest lucru s-ar fi întâmplat. Ba chiar a avut tupeul mârsav sã spunã cã masina îi apartine si cã nu avea niciun motiv sã o solicite celor de la Universitate pentru cã el a gândit si a scris proiectul, iar cei de la Universitate nu au decât sã tacã si, de ce nu, sã-i pupe mâinile pentru aceastã binefacere. Nimic mai fals! Masina apartine Universitãtii Petrosani, institutie care, de altfel, plãteste leasingul… Vochitoiu, dacã îti place sã  zgârmãni în rahat, vezi cã începe sã putã din ce în ce mai rãu!

Dupã cum am mai arãtat, aceste nesãbuinte ale lui Vochitoiu ar putea atrage noi probleme mult controversatului  proiect cu titlul „Dezvoltarea resurselor umane din învâtãmântul superior pentru utilizarea sistemului e-Learning” co-finantat din Fondul Social European prin Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Directia Generalã Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Extrem de important este faptul cã acest proiect are o valoare de 3,5 milioane de euro, iar Haralambie Vochitoiu poate sã-l compromitã.

Marius MITRACHE