Documentațiile pentru lucrările de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa Regia vor fi actualizate. 785.716 de lei este valoarea contractului care presupune actualizare expertiză tehnică, elaborare D.T.A.C., D.T.O.E., proiect tehnic de execuție, verificarea tehnică a documentațiilor, asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul ”Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa”, monument istoric de valoare națională și universală, cod LMI HD-l-s-A-03205.

Proiectul vizează conservarea și restaurarea amfiteatrului roman din acest sit arheologic, pe o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați și are o valoare totală a proiectului este de 22.089.484,65 lei, din care 21.308.028,78 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 54 de luni.

Se dorește valorificarea acestui obiectiv de patrimoniu – Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, prin lucrări de conservare și restaurare, intervenții care să conducă la creșterea numărului de vizitatori și implicit la dezvoltarea zonei și a regiunii.

Cosmin BACIU