Transportul cărbunelui spre Paroșeni, aproape 5 milioane de lei

Complexul Energetic Hunedoara alocă aproape 5 milioane de lei pentru transportul cărbunelui spre Termocentrala Paroșeni. Un contract în valoare de 4.989.342 de lei a fost scos la licitație și presupune servicii de transport carbune pe cale ferata pentru sucursala electrocentrale Paroșeni.

”Servicii de transport carbune pe calea ferată, respectiv a cantităților de cărbune energetic furnizate de sucursalele miniere ale Soc. C.E.H.-S.A pe perioda următoarelor 24 luni, necesar pentru asigurarea funcționarii ritmice și în condiții de siguranță a Electrocentralei Paroșeni și sa îndeplinească necesitățile de furnizare energie electrică în Sistemul Energetic National. Lipsa acestui serviciu poate să ducă la imposibilitatea funcționării termocentralei”, arată documentul.

În document se prevăd și cantitățile ce urmează a fi transportate.  Cantitatea minimă din acordul cadru este de 192.940 tone, iar cantitatea maximă este de 394.680 tone . contractul ar urma să se deruleze pe o perioadă de doi ani.

Transportul se efectuează pe relațiile de transport Petroșani-Livezeni-Vulcan-antestația Triaj Electrocentrale Paroșeni; Livezeni-Vulcan- antestația Triaj Electrocentrale Paroșeni; Iscroni-Vulcan- antestația Triaj Electrocentrale Paroșeni;Lupeni-Vulcan- antestația Triaj Electrocentrale Paroșeni; Vulcan – antestația Triaj Electrocentrale Paroșeni (pentru alte mărfuri).

Cosmin BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Transportul cărbunelui spre Paroșeni, aproape 5 milioane de lei

 • 22 septembrie 2020 la 20:54
  Permalink

  Mina Livezeni , Mina Vulcan si Termocentrala Paroseni trebuie sa ramana in functiune multi ani !

 • 22 septembrie 2020 la 21:35
  Permalink

  la pretul asta si la cat carbune dati il puteati duce si cu roaba sau rabele lui.. sa mai pape si gura lor ceva

 • 23 septembrie 2020 la 09:10
  Permalink

  Ba!!!ej’ nebun? adica termo-paroseni….are nevoie de carbune? pe’ce? ca s-asa nu-i dati drumul………nema caldura, nema abur, nema curent……poate pentru”centru(mintia) ca ingheata deva(kkmas in gura lu’ to’arsu dioane &comp) …..noi, valea jiilor tot la urma….

Comentariile sunt închise.