Acesta a mărit viteza la vedere polițiștilor care efectuau activităţi de control al traficului rutier pe strada Dobrești, din orașul Petrila, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. După parcurgerea unei distanțe de aproximativ doi kilometri, într-o curbă la stânga, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, din cauza faptului că nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat şi a lovit un gard din lemn (în urma impactului rezultând doar pagube materiale). Cel de la volan, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Petroşani, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,21 mg/l, alcool pur în aerul expirat, dar nu avea nici permis de conducere iar autovehiculul nu avea inspecția tehnică și asigurare.

Tot în Valea Jiului, poliţiştii au  depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din municipiul  Vulcan, care conducea  un autoturism pe raza municipiului, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Un șofer băut a produs un accident rutier pe raza comunei Luncoiul de Jos și a fugit de la locul faptei. ”Poliţiştii Formaţiunii Rutiere Brad, care s-au deplasat la faţa locului, au constatat, în urma cercetărilor, că un autoturism care se deplasa în direcţia Deva – Brad, a intrat pe contrasens, în coliziune laterală cu autoturismul care circula regulamentar din sens opus. Conducătorul autoturismului care a produs evenimentul rutier nu a mai fost găsit la faţa locului, iar celălalt conducător auto a fost invitat la sediu Poliţiei, pentru întocmirea documentelor necesare soluţionării tamponării”, arată IPJ Hunedoara. Câteva ore mai târziu la poliție a venit și ce-l de-al doilea șofer implicat în tamponare. Este vorba de un tânăr de 27 de ani, din comuna Luncoiu de Jos, care a precizat că el a condus autoturismul implicat în evenimentul rutier. A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,78 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 M. Gânju