Depoul din Petrosani, un secol de existentã

La Petrosani s-a aniversat, ieri, un secol de existentã al depoului din municipiul Petrosani. Actiunile dedicate acestei zile au fost deschise în sala de marmurã a primãriei Petrosani în prezenta a numeroase oficialitãti.

„Pot sã spun cã astãzi suntem în situatia în care ne dorim si o altã perspectivã pentru Valea Jiului. Noi suntem datori sã repunem în valoare ce mai avem acolo si cu sprijinul Consiliul Judetean Hunedoara si a Consiliului Local sper sã reusim acest lucru”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Reprezentantii judetului Hunedoara apreciazã importanta depoului pentru dezvoltarea socio-economicã a Vãii Jiului.

“În România postdecembrisã s-au pierdut multe ocazii de a ancora economia în proiecte cu tarditie de zeci de ani. Aceastã aniversare de o sutã de ani de existentã si functionare a depoului din Petrosani este realmente un strigãt de triumf a activitãtii pe care generatii de salariati au dus-o înainte prin douã conflagratii mondiale, o epocã comunistã urmatã de o tranzitie spre cxapitalism. Este o recunoastere, o realizare greu de adjudecat”, a precizat Mircea Ioan Molot, presedintele CJ Hunedoara.

“Sunteam astãzi aici la un eveniment deosebit pentru Valea Jiulu, împlinirea a o sutã de ani de existentã a depoului din Petrosani. Stim cu totii cã aceastã infrastructurã a reprezentat un punct de lansare socialã si economicã a Vãii Jiului”, a declarat Sorin VAsilescu, prefectul judetului Hunedoara.

La eveniment au fost prezenti si reprezentati ai Cãilor Ferate Române.

Evenimentul a culminat cu oficierea unei slujbe care a avut loc la depoul din localitate în prezenta episcopului Devei si Hunedoarei, presfintia sa Gurie, dar si a unui sobor de preoti din Valea Jiului. Apoi, la depou, a fost descoperitã o placã comemorativã, iar cei prezenti la eveniment au avut posibilitatea de a vizita clãdirea.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.