Trei școli hunedorene, creatoare de educație

Trei școli hunedorene sunt creatoare de educație. În urmă cu câteva zile a avut loc desemnarea premianților Selecției Naționale de bune practici în educație, nivelurile primar și gimnazial, „Creatori de Educație”, ediția 2020.

Școala Gimnazială nr. 6, Vulcan, Școala Gimnazială Pui și Centrul de Pedagogie curativă Simeria sunt câștigătorii din județul Hunedoara.

Prin derularea acestei selecții naționale, organizatorii și-au propus să descopere și să promoveze acele cadre didactice care au o contribuție remarcabilă în creșterea atractivității școlii, insuflându-le elevilor bucuria de a învăța, de a înțelege și de a descoperi lumea în care trăim.

„Creatori de Educație” reprezintă, totodată, o campanie de conștientizare cu privire la prestigiul acestei vocații și importanța creativității dascălilor, calitate reflectată ulterior în rezultatele fiecărui copil, în viitorul educației și al societății românești.

Ținând cont de contextul sensibil al ultimelor șase luni, organizatorii au acordat un interes deosebit acelor activități desfășurate cu succes în perioada instituirii stării de urgență și, de asemenea, a stării de alertă

„În numele întregii echipe a proiectului CRED, transmit mulțumiri și felicitări tuturor participanților la selecția „Creatori de Educație”, ediția 2020. Fiecare cadru didactic a demonstrat, astfel, că este un model inspirațional pentru colegii din întreaga țară. Fiecare participant a câștigat respectul comunității educaționale, întrucât a pus la dispoziția colegilor practicile utilizate cu succes în propria activitate didactică, devenind un potențial model de bune practici, la nivel național, într-un moment în care avem nevoie, mai mult ca niciodată, de o mobilizare exemplară caracterizată prin dăruire și solidaritate” – Merima Carmen Petrovici, Manager al Proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.

La selecția de anul acesta au fost validate 293 de activități (156 din nivelul primar și 137 din cel gimnazial), fiind acordate 50 de premii (20 de premii pentru activitățile din nivelul primar și 30 de premii pentru activitățile din nivelul gimnazial).

Câștigătorii celei de-a doua ediții a Selecției Naționale „Creatori de Educație” au fost stabiliți în urma evaluării fiecărei activități propuse (au fost analizate și evaluate descrierile și informațiile suport/doveditoare depuse de fiecare participant, în urma procesului de validare) de o comisie națională de experți în educație din cadrul proiectului CRED.

Cosmin BACIU

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.