Unde îsi ascunde Vochitoiu averea? În deconturile depuse la UE

Presedintele PPDD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu se dã sãrac si cinstit. Sustine în declaratia de avere depusã dupã ce a decis sã candideze la Senat pe Colegiul Valea Jiului cã nu are nici un autoturism, desi parcul lui auto geme de masini de lux.

Întrebarea este unde îsi ascunde Haralambie Vochitoiu averea? Rãspunsul este simplu: în deconturile depuse la Uniunea Europeanã. Practic, a luat o cãrutã de bani – pentru care se spune prin târg cã ar fi deja cercetat de politistii din Petrosani – si primul lucru pe care l-a fãcut a fost sã-si angajeze toti prietenii, rudele sau adunãtorii de scame de pe sacou cãrora le-a dat functii importante. Ai putea crede cã este vorba despre o întelegere financiarã la mijloc, adicã eu te angajez pe un salariu bun, dar nu iei tu toti banii, cã si eu – ca sef – am nevoie. Dar, cum nu existã nicio probã în acest sens, iar zicala spune cã hotul neprins e negustor cinstit – si presedintele – candidat al PPDD Hunedoara rãmâne deocamdatã fãrã patã. Dar ia uite ce declarã Vochitoiu în declaratia de avere datã pe propria rãspundere: are o jumãtate dintr-un apartament în Petrosani si niciun  autoturism. Nu are bani în bancã si preferã, din câte se pare, sã îsi tinã „economiile” în firmele pe care le controleazã, sub formã de împrumuturi acordate cu generozitate în nume personal.

S i-a bãtut joc de angajati

Acum sã nu vã imaginati, însã, cã Haralambie Vochitoiu bate judetul si tara asta la pas sau cu trenul. Nu… are masini si încã luxoase, atâta doar cã nu sunt luate pe banii lui de buzunar. Altfel spus, dupã ce si-a angajat apropiatii la firmele prin  care deruleazã fonduri europene, a dat fuga si a cumpãrat niste masini.

În anul 2008, una dintre aceste achizitii a stârnit un imens scandal, pentru cã, în timp ce angajatii firmei lui reclamau cã nu si-au primit salariile si de Crãciun au fost lãsati sã facã foamea, Vochitoiu îsi lua un jeep de peste 1,2 miliarde de lei vechi (adicã mai bine de 30.000 de euro).  Este vorba despre autoturismul Mazda CX-7, a cãrui valoare de catalog depãseste 30.000 de euro. Spuneau atunci cârcotasii cã autoturismul Logan (tot rosu), i-a rãmas cam strâmt lui Vochitoiu care a trecut la un „nivel superior” în ceea ce priveste achizitiile auto. Dar, în timp ce Haralambie Vochitoiu îsi îmbogãtea parcul auto, angajatii lui de la firma de amenajãri interioare protestau, nemultumiti de faptul cã au fost tepuiti de acesta. Oamenii au reclamat faptul cã au stat în deplasare aproape trei luni, într-o salã de sport în care au fost puse mai multe saltele, si au fost obligati sã trãiascã cu 15 lei pe zi. În plus, angajatii sustineau cã, în momentul în care trebuiau sã îsi primeascã salariile li s-a spus cã lipsesc scule si le-a fost retinutã câte o sumã de bani, iar în preajma Crãciunului au fost umiliti efectiv de conducerea societãtii cu care aveau contract.

Acum suntem tot în preajma Crãciunului si, din câte ne-au soptit niste vrãbiute, Harry sperã din toatã inima la imunitatea pe acre i-ar da-o statutul de senatopr. Si se pare cã stie el de ce…

Gabriela Rizea

2 comentarii la „Unde îsi ascunde Vochitoiu averea? În deconturile depuse la UE

 • 4 decembrie 2012 la 08:53
  Permalink

  Ce fata de copil zbanghiu are acest Vochitoiu. ce par fain..zici ca-i casca de protectie. ce privire….pierduta, parca curge ca o picatuta pe un geam murdar. indiferent de astea ce se ascunde sub casca de par e periculos: u creier cat gamalia care gandeste doar la mangleala si inselaciune. Doamne octoteste-i pe romania de acest individ periculos!

  Răspunde
 • 4 decembrie 2012 la 12:35
  Permalink

  Curios cum aduceti aminte de jongleriile fiecarui candidat in preajma alegerilor…amuzant . Cei pe care nu-i sustineti sunt talhari iar cei sustinuti sunt ingeri . Amuzant . Dar de fapt, cum stim cu totii , toata trupa ar trebui sa fie inchisi pe ani buni . In Romania , o tara care nu mai produce mai nimic si se indatoreaza per.anent pentru a supravietui , politica ramane singura solutie de a face un ban . Suficient sa vezi ce mari oameni de afaceri avem toti lipiti de putinii bani ai statului. Stiu ca oamenii de afaceri reali , care produc plusvaloare prin angajatii si vanzarile pe care le au , nu-s interesati de politica decat cand le sunt primejduite afacerile . Eventual simpatizeaza si contribuie financiar pentru un partid sau altul. Ai nostri insa depind total de banii statului pe care nu-i vezi daca nu esti in politica . Iar multi potentati de astazi ar deveni umili muritori de foame intr-un stat de drept.
  Asa ca pentru mine toti sunt la fel….niste mici talhari de drumul mare care isi inseala electoratul de aceeasi valoare ….:) Succes.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.