Bani europeni pentru extinderea rețelelor de gaz metan

Autorităţile locale pot depune documentaţia pentru extinderea reţelei de distribuţie a gazelor până la data de 17 noiembrie, urmând să primească bani europeni în acest sens. Secretatul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Petrică Lucian Rusu, susține că autoritățile locale pot depune documentațiile până în data de 17 noiembrie pentru accesarea banilor europeni.

“Deşi România are importante resurse de gaze, există 3,5 milioane de români care nu sunt racordaţi, ceea ce afectează calitatea vieţii oamenilor şi atractivitatea economică a anumitor zone. De aceea, Guvernul a lansat programul ‘Gaz în casele românilor’, începând cu 17 august, în care investim într-o primă fază 235 de milioane de euro din fonduri UE. Ghidul solicitantului a fost lansat pe 17 august, iar autorităţile publice locale pot depune documentaţia până la 17 noiembrie 2020“, a spus Rusu.

Finanţarea se acordă pentru dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gaze naturale în comunităţi.

Cosmin BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Bani europeni pentru extinderea rețelelor de gaz metan

  • 17 septembrie 2020 la 07:26
    Permalink

    acu nu mai poate primarul petrosaniului sa zica nu se poate…asteptam gazul in toata colonia …sper ca anul acesta

  • 17 septembrie 2020 la 08:47
    Permalink

    speri mata dar speri degeaba daca ne uitam in fituica trimisa prin posta de primar zice ca s a rezolvat introducerea gazului metan in colonie asa ca hai pa

Comentariile sunt închise.