Iarbă în loc de mamuți industriali

Complexul Energetic Hunedoara a demarat cea de-a doua etapă pentru închiderea și ecologizarea preparației Coroiești. Este vorba de servicii de proiectare pentru execuție lucrări de închidere si ecologizare – Etapa II – Secțiunea Suprafață – reabilitare si recultivare (incinte, halde, iazuri) pentru Punctul de Lucru Sector Preparare Coroești, aparținând EM LUPENI. 127.919 de lei este suma alocată.

”Scopul achiziției îl reprezintă realizarea unei documentații de proiectare a lucrărilor de suprafață pentru punct de lucru sector preparare Coroiești al EM Lupeni, care să se încadreze în termenele și valorile autorizate de Comisia Europeană prin Decizia C (2018) 1001 final și care să asigure forma și temeiul legal de încredințare, de execuție și de  decontare a lucrărilor de închidere și ecologizare. Deoarece planificarea, execuția și decontarea lucrărilor de închidere se poate efectua numai în baza prevederilor proiectelor tehnice de închidere și ecologizare precum și a sumelor alocate anual pentru  CEH SA, rezultă că acest document trebuie să îndeplinească condițiile de aplicabilitate”, arată documentului, care mai prevede faptul că prin elaborarea proiectului tehnic se vor realiza lucrările de reabilitare și recultivare în termenele prevăzute prin decizia Comisiei Europene.

O parte dintre clădiri au fost preluate de PrestServ, iar altele vor fi demolate.

Cosmin BACIU

2 comentarii la „ Iarbă în loc de mamuți industriali

 • 17 septembrie 2020 la 06:44
  Permalink

  Dupa ce sa da ti 1 miliard pe hartogaraie cand cei din colonia de jos de langa Preparatie ecologizeaza gratis…trei sfert din Coroiesti e deja ecologizata

  Răspunde
 • 17 septembrie 2020 la 08:59
  Permalink

  bine mai nene dar gura lor ce mananca daca nu fac documentatii?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.