Spitalele din Hunedoara, pline de cazuri grave de COVID -19

Aproape toate locurile din spitale sunt acum ocupate cu pacienți în stare gravă. O spun medicii DSP Hunedoara care atrag atenția că foarte mulți oameni ajung la spital abia când le este foarte rău.

 

Deși pare că a scăzut numărul îmbolnăvirilor, situația în spitalele din Hunedoara este departe de a se redresa. Medicii specialiști epidemiologi susțin că au crescut foarte mult cazurile grave și ne explică cum a fost posibil așa ceva.

„Spitalul Hunedoara este plin în acest moment. Spitalul Deva iarăși este plin. La Lupeni sunt probleme cu locurile. Mai avem la Simeria și Geoagiu, doar că acolo nu pot să ajungă cazuri grave, decât mai ușoare și, din păcate, în ultima perioadă, nu am prea avut cazuri ușoare și am fost nevoiți să gestionăm destul de greu situația.   Una din cauze  este că oamenii ne anunță abia  când sunt infectați de mai multe zile  și o fac când nu mai pot. Ajung la spital în situații nefericite”, a spus dr Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.

Inspectorii DSP Hunedoara susțin că există acum și riscul legat de începerea școlilor, însă, situația pare că este gestionată corespunzător în prezent.  „Ne așteptăm să apară cazuri. E normal să apară, că vorbim de copii și de aglomerări în zonele respective, dar sperăm să le ținem sub control”, a mai spus dr Mezei.

Dacă luni erau doar 16 cazuri, cele mai multe din zona municipiului Deva, lucrurile nu par să se stabilizeze. Inspectorii spun că toate școlile sunt pe scenarii verzi, cu o singură excepție.

La Petrila și la Călan nu se pot deschide retaurantele, pentru că au multe cazuri  de bolnavi de COVID-19 și foarte mulți oameni stau izolați la domiciliu, pentru că nu mai sunt locuri în  spitale.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.