Continuă seria investițiilor la Spitalul municipal din Lupeni. De această dată, se are în vedere achiziționarea unui analizor de coagulare automat. 59.663 este valoarea investiției.

 

”Activitățile specifice Laboratorului se realizează folosind analizoarele din dotarea laboratorului pentru efectuarea de analize solicitate de medicii secțiilor din spital , analize necesare in diagnosticarea si tratamentul pacienților din Spital si Ambulatoriu. Momentan, analizorul Rayto nu mai poate efectua testele de APTT cerute pentru monitorizarea tratamentului cu heparina pentru bolnavii internați în spital cat si pentru cei din ambulatoriu ,la cerere. Analizorul Rayto cu grad de uzura ridicat nu are nici posibilitatea de a efectua d-dimeri, analiza ceruta in monitorizarea si diagnosticarea pacienților cu COVID-SARS 19 internați în spital”, arată documentul.

Contractul prevede instalarea și punerea în funcțiune a aparatului. De altfel, Spitalul municipal din Lupeni este și spital suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Cosmin BACIU