Motiv de bucurie pentru practicantii sporturilor de iarnã si pentru turistii care sunt interesati sã viziteze masivul Parâng.

Dupã o lungã asteptare si multe promisiuni din partea meteorologilor, iatã cã au apãrut primele semne ale iernii la noi în Valea Jiului.

Chiar dacã din cauza cetii si a ploii abundente din oras nu se poate vedea, la munte a început timid sã ningã. Acest lucru îl putem vedea pe internet pe camerele web amplasate în Masivul Parâng mai jos de cota 1700m.

Un strat mai mare de zãpadã îl putem vedea în statiunea vecinã Rânca din judetul Gorj unde pe lângã zãpadã depusã curând este si o ceatã destul de groasã care împiedicã vizibilitatea.

Putem spune cã de nins a mai nins în Parâng si la jumãtatea lunii octombrie dar atunci stratul de zãpadã a fost de doar un centimetru care din pãcate s-a topit a doua zi odatã cu primele raze ale soarelui.

Venirea zãpezii este un lucru foarte bun pentru noi toti cei din Valea Jiului si mai ales petru cabanierii si proprietarii de pensiuni care asteaptã de multã vreme cu bratele deschise turisti dornici sã practice sporturile de iarnã si sã încerce poate pentru prima datã pãrtile de la noi.

Monika BACIU