OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apa Serv și Consiliul Județean Hunedoara s-au angajat să aducă apa potabilă în cea mai titrată stațiune de munte din Hunedoara.

Cu suma de 5 milioane de lei și cu o aducțiune ce vine de la Valea de Pești, din baraj, Straja va avea apă potabilă la fiecare cabană. Este o promisiune a celor de la Consiliul Județean Hunedoara, care au alocat banii, iar lucrarea este executată de angajații societății de la ape, chiar în aceste zile.

„A fost început și este finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și acolo este un proiect în derulare. În Straja este un proiect pe o perioadă mai lungă și, în această fază, s-a început cu rezervorul de înmagazinare. Se lucrează la rezervorul de înmagazinare de 500 mc de sus, de lângă crucea din Straja”, a explicat Florin Donisă, șef Departament Tehnic Apa Serv Valea Jiului.

Sunt afișe în stațiunea Straja prin care turiștii sunt avertizați că apa nu este de băut. Asta, pentru că nu există stație de clorinare și tratare corespunzătoare, iar proprietarii de cabane spun că, apa ce curge la robinet, nu este nici măcar suficientă, ei fiind nevoiți, în perioadele de vârf, să raționalizeze consumul.

Ulterior, tot în acest proiect, urmează montarea hidranților la Straja, care este una dintre cele mai importante lucrări ce va avea loc în stațiunea de munte.

În aceste zile se lucrează la Straja, iar apoi cabanele de aici vor intra în legalitate, pentru că până acum, niciuna nu are aviz de la ISU, din lipsa hidranților.

Mii de oameni ajung în sezonul de schi la Straja, iar autoritățile de la Lupeni recunosc că stațiunea aduce profit. Este nevoie și de condiții optime, iar aducțiunea apei în stațiune, după canalizare, va fi unul dintre cele mai importante puncte. Cabanele vor avea apă potabilă, în munte vor fi montați hidranți, iar turiștii nu vor mai avea apa raționalizată, așa cum se întâmplă acum în plin sezon, când consumul crește.

Diana Mitrache