Un pasaj pentru reîntregirea Petroșaniului

Calea ferată ce taie municipiul Petroșani în două pare a fi un portal ce te aruncă în evul mediu dacă treci de bariera spre Colonia Petroșaniului. Locul este sumbru, neîngrijit de administrația locală la nivelul taxelor și impozitelor încasate. Colonia are o singură școală, care nu a fost îngrijită la fel ca cele de peste calea ferată, nici nu a fost izolată termic…

Colonia a fost cândva un cartier muncitoresc de calitate, în sensul în care istoricii o descriu. ”Străzile largi, mărginite de castani, casele erau de calitate, de confort ridicat cum poate nu au nici unii burghezi de clasă medie. Pitoresc și util era trenulețul cu vagoneți care aducea cărbunele la poarta familiilor, dar și alimentele”. Aici exista Baia Turcească, un Cazinou, un Magazin universal, un parc, locuri de joacă, iar în partea nordică existau depozite, cu magazine proprii cu îmbrăcăminte și mobilier. În afară de cazinoul salvat de un investitor, acum nu mai există nimic din ce ar putea asigura confortul social al locuitorilor, iar sentimentul de apartenență la colectivitatea de peste calea ferată nu există. Aici se vorbește despre NOI și EI.
Pentru ca Petroșaniul să se întregească sunt necesare punți spre dezvoltare așa cum se întâmplă, încet dar sigur, în alte orașe din Valea Jiului.

Pasaj suprateran spre Colonie

”În primăvară, cu mult înainte de a începe campania electorală, vorbeam despre modul în care Tiberiu Iacob Ridzi împarte locuitorii Petroșaniului în locuitori de rangul unu și locuitori de rangul doi. Trist este că, în ultimele săptămâni de când străbat orașul, ceea ce am spus se confirmă în fiecare zi. Spre exemplu, locuitorii cartierului Colonie sunt pentru Tiberiu Iacob Ridzi locuitori de rangul doi: sunt mii de oameni care trăiesc izolați și rupți de restul orașului.
Eu nu accept să existe în Petroșani locuitori de rangul unu și locuitori de rangul doi! Toți plătesc taxe la primărie, toți trebuie să aibă acces la serviciile de bază: drum, curent, apă, canal, gaz. Voi lega Colonia de oraș, voi construi un pasaj suprateran. Vom ieși imediat din retorica falsă a lui Tiberiu Ridzi: «Nu am primit bani, nu au venit investitori, nu ne ajută nimeni…» Cum să vină investitori în oraș dacă nu le oferi întâi infrastructură? Investițiile în infrastructură sunt principalul motor de dezvoltare al orașelor peste tot în lume.
Pasajul suprateran pe care îl vom construi va aduce imediat beneficii petroșănenilor din Colonie: va elimina timpul de așteptare la barieră, va crește imediat valoarea apartamentelor și-a terenurilor din zonă. Ulterior, în Colonie, se va construi Parcul de Afaceri. Acesta va beneficia atât de acces rutier, cât și feroviar. Tot în Colonie analizăm și posibilitățile oferite de teren, astfel încât să facem tot aici și Grădina Zoologică.
Aveți încredere, mult a fost, puțin a rămas!” – a declarat Costel Avram, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Petroșani.
3,2,1… RESTART PETROȘANI!

Comandat de PSD- Partidul Social Democrat, Organizația Județeană HunedoaraCOD Mandatar Financiar 21200019

Un comentariu la „Un pasaj pentru reîntregirea Petroșaniului

  • 14 septembrie 2020 la 11:05
    Permalink

    mai ciocoflendrele mai latrator hibrid prm pnl psdist cui dracului trebuie gradina zoologica in colonie ? cu ce umpleti custile cu caini comunitari hiene si vulturi din toate partidele oare ? toti tineri pleaca din zona din cauza voastra nenorocitilor nici dupa 30 de ani nu ati fost in stare sa aduceti investitori seriosi in vale sa fie locuri de munca cacalau ca in satele si oraselele din alte judete de pe langa noi iar voi visati gradini zoologice parcari subterane etc bata va dumnezeu asa cum meritati ps sper ca pana diseara nu stergeti comentariile redactia

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.