Administrația de la Lupeni continuă investițiile în școli. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă a semnat contractul de finanţare a proiectului  REABILITARE ŞI ECHIPARE A ŞCOLII GIMNAZIALE NR. 1 LUPENI ŞI REABILITARE A CĂILOR DE ACCES LA ŞCOALĂ  ÎN ZONA DINTRE STRĂZILE BISERICII ŞI PĂDURARILOR, contract care are o valoare de 17.156.645 lei, și este finanţat din fonduri europene. Proiectul  cuprinde următoarele lucrări:

Componenta A : se modernizează clădirea şcolii, se echipează şcoala cu mobilier şi echipament didactic modern, se realizează o sală de sport modernă cu vestiare şi facilităţi sanitare, se construieşte un teren de sport nou ultramodern, se vor efectua amenajări exterioare moderne cu zone verzi estetice , iluminat modern.

Componenta B : va fi reabilitată zona dintre străzile Bisericii şi Pădurarilor, aici va fi amenajată aleea pietonală, se va amenaja un trotuar pe strada Pădurarilor şi o extindere a acestei străzi.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță susține că prin acest proiect se vor moderniza clădirile, dar vor fi și dotări cu echipament educațional modern.

“Sunt foarte bucuros că am reuşit să obţinem finanţarea acestui proiect care vizează modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr.1 din municipiul Lupeni precum şi a căilor de acces la şcoală. Lucrările sunt unele complexe, au ca obiect atât reabilitarea şi modernizarea clădirii dar şi echiparea acesteia cu mobilier nou şi echipament educaţional modern, realizarea unei săli de sport şi construirea unui teren de sport exterior ultramodern, amenajarea zonelor verzi din jurul şcolii şi un iluminat modern. Este un proiect complex, ambiţios, care va fi realizat la cele mai înalte standarde pentru un învăţământ de calitate, are o valoare de peste 17 milioane lei şi este finanţat din fonduri europene. Prin aceste proiecte de modernizare a unităţilor de învăţământ  ne dorim să oferim cele mai bune condiții de studiu copiilor din municipiul Lupeni”, spune primarul Lucian Resmeriță.

De asemenea, edilul din Lupeni dă asigurări că investițiile nu se vor opri aici.

“Vom continua, să facem toate eforturile pentru ca Primăria Municipiului Lupeni să atragă cât mai multe fonduri europene, cu ajutorul cărora să modernizăm unităţile de învăţământ şi să dezvoltăm în totalitate municipiul Lupeni”, a conchis Resmeriță.