Energeticienii de la Mintia, în greva foamei, ca să predea cheia premierului

Patru angajați ai termocentralei de la Mintia sunt, de joi dimineață, în greva foamei, trei fiind în cea de a doua zi de protest extrem. De 5 zile Termocentrala a fost oprită la zero și de 4 zile oamenii nu mai vor să lucreze, din cauză că nimeni nu îi ia în seamă.

„Avem, la ora actuală, 4 salariați în greva foamei. Este o formă de nemulțumire față de lipsa de implicare a Guvernului României în problema ce a fost creată la Termocentrala Mintia. Lipsa dialogului îi deranjează cel mai mult, faptul că nu sunt băgați în seamă de autorități, cu toate că nu doar ei suferă. Deja suferă și 4.700 de familii din municipiul Deva, care au rămas fără apă caldă tot din lipsa de implicare a Ministerului Energiei, care nu a reușit să facaă un stoc de minim 10.000 de tone de huilă, ca să nu oprească termocentrala la zero, că e lucreză la calea ferată”, a spus Cristian Iștoc, lider Sindical Termocentrala Mintia.

Energeticienii de la Mintia spun că văd, cu fiecare zi care trece, că actuala conducere a Complexului Energetic Hunedoara nu mai face nimic pentru ei și cer să nu fie trimiși acasă pur și simplu.

„Suntem deja în faliment. Am primit confirmări din parte administratorului judiciar că situația nu este una roz, minciunile guvernamentale nu mai țin și cerem programul de închidere și asigurarea măsurilor de protecție socială și domnul premier să vină și să preia cheia termocentralei și să vină să facă ce dorește cu ea, dacaă tot acceptat să facă loc, pe piață, centralei de la Paks, din Ungaria, care va intra, în 2 ani, în funcțiune”, mai spune Iștoc.
La Mintia, oamenii s-au revoltat după ce nu au mai avut cărbune, când linia de cale ferată de la Simeria a fost închisă, pentru că sunt efectute reparații pe acest tronson. Niciun angajat nu a mai pornit instalația, deși acum u ajuns acolo cărbuni de miercuri, ir oamenii cer să li e grnteze că, dacaă sunt dați afară și termocentrala se închide, vor primi salarii compensatorii.

Diana Mitrache

6 comentarii la „Energeticienii de la Mintia, în greva foamei, ca să predea cheia premierului

 • 10 septembrie 2020 la 15:32
  Permalink

  L-as intreba pe domnul Istoc ,el ce munca presteaza la termocentrala si ce incadrare are.Ce salar are si pentru ce este platit de atatea ani.

  Răspunde
  • 10 septembrie 2020 la 16:16
   Permalink

   Ce salariu are stie, dar nu o sa-ti spuna si mai ales nu o sa-ti spuna cu cat i-a crescut salariu in ultimii 3-4 ani. Pentru ce este platit nu o sa-ti raspunda, nu pentru ca nu ar vrea ci, pentru ca efectiv nu stie.

   Răspunde
 • 10 septembrie 2020 la 18:26
  Permalink

  ei spera la cei 90 mii lei de disponibilizare, dupa care se reangajeaza la noua societate de la consiliul judetean,,,,tot la centrala Mintia,,, nimic nou,,,acest joc a fost practicat de 30 de ani,,, si la Paroseni,,,disponibilizare si reangajare,,,au fost multe cazuri prezentate de presa de acest gen,,,,

  Răspunde
 • 10 septembrie 2020 la 19:08
  Permalink

  ma mira faptul ca se da vina pe guvern ca nu au stoc de carbune parca ei nu ar face parte din ceh. cred ca nu i-a oprit nimeni sa aduca si carbune din afara dar nu au bani sa-l plateasca. dar politica pe primul plan.

  Răspunde
  • 11 septembrie 2020 la 09:06
   Permalink

   daca ar cumpara carbune din afara, ce nevoie ar mai fi de tine, miner codas?!

   Răspunde
 • 11 septembrie 2020 la 11:27
  Permalink

  Si daca nu era problema cu calea ferata tot nu aveati stoc de carbune un conditiile in care o singura mina produce huila necesara . Dar cine stie , poate vine Orban si guvernul sa dea la lopata . Nu mai invinovatiti guvernul , uitati-va in ograda voastra si faceti-va ordine . Pute Cnh-ul de incompetenti pe bani multi….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.