_________________
• Restart este repornirea unei activități (vezi computer), forțând-o să treacă prin etapa de ștergere a oricăror erori sau evenimente în așteptare.
• Restart este un program în Regatul Unit pentru persoane care au fost șomeri pe termen lung .
(Educalingo – English dictionary)

Costel Avram, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Petroșani, vorbește insistent despre unul dintre motoarele de dezvoltare a ”capitalei” Văii Jiului, respectiv – Turismul.
Având în vedere că zone din țară, nemaivorbind de orașe ale lumii căutate de turiști au pornit din a-și eticheta doar obiectivele istorice, apoi, gradual au devenit locuri de recreere și relaxare unde se cheltuie bani grei, insistența candidatului Costel Avram este explicabilă.
Pe același principiu, dar plecând de la bogăția naturală lăsată Dumnezeu în Petroșani și împrejurimi, Avram a declarat repetitiv că își propune să pună în valoare aceste locuri încât rezultatul economic să se simtă direct în calitatea vieții de zi cu zi a cât mai multor petroșăneni, cu șanse egale pentru antreprenori și investitori, dar pe principiile competenței și seriozității și nu doar pentru câteva „firme prietene”.
Astfel, primul pas va fi curățenia orașului și reabilitarea infrastructurii pentru ca Petroșaniul să nu mai arate ca un oraș abandonat, uitat, prăfuit, deci neatractiv vorba momârlanilor – ”și sărac și puturos”!

”Rolul primarului este, înainte de toate, acela de a oferi oamenilor o viață mai bună, care înseamnă un oraș curat, cu o infrastructură pusă la punct, un oraș care este orientat către viitor și nu către trecut. Mai apoi, ca să aducem turiști trebuie să facem curățenie în oraș! Nu putem avea pretenția ca turiștii să vină în Petroșani în acest moment. Nu putem avea pretenția ca investitorii să vină în Petroșani când orașul arată cum arată. Ce să vadă? Spații verzi neîngrijite, mizerie, blocuri gri, trotuare rupte? Nu vine nimeni! Așadar, ce vă promit eu? Cartiere îngrijite, cu blocuri reabilitate termic, parcări și locuri de joacă pentru copiii, parcuri, spații verzi și trotuare civilizate”, a precizat Costel Avram.

Facilități în Parâng, turism în Petroșani

Pentru Parâng, candidatul PSD a vorbit despre dezvoltarea facilităților care țin de practicarea sporturilor, fie că sunt sporturi de iarnă, fie activități ce se vor putea desfășura vara. Pentru Petroșani a vorbit despre dezvoltarea infrastructurii turistice pe orizontală, care înseamnă dezvoltarea propriu-zisă a orașului tocmai pentru a atrage turiști, dar în primul rând pentru locuitorii urbei noastre, pentru tineri și vârstnici.

”Pentru Petroșani vorbim, în primul rând, de domeniul HORECA* – capacități de cazare modernizate (hoteluri, pensiuni, apartamente închiriate în regim hotelier), baruri, terase, restaurante, cafenele, cluburi. Principiul este foarte simplu: dacă aducem 500.000 de turiști să schieze în Parâng, ei plătesc cazare, mănâncă de 3 ori pe zi, intră în magazinele din oraș să cumpere câte ceva, iar la plecare cumpără câte un suvenir pentru prieteni. Toți acești bani vor rămâne la petroșăneni, fie că vorbim de tinerii care vor avea un loc de muncă bine plătit, fie că vorbim de investitorii din oraș care vor deschide cafenele, pizzerii, cluburi, pensiuni etc. Asta înseamnă dezvoltarea pe orizontală a locurilor de muncă – fie că vorbim de unități de cazare, pizzerii, restaurante, magazine de suveniruri”, a explicat Costel Avram

Primăria va face, în acest fel, o injecție de capital orientată spre creșterea atractivității turistice a municipiului Petroșani. ”Am un proiect complex de dezvoltare a Turismului, și vă voi spune pas cu pas ce avem de făcut. Aveți încredere! Mult a fost, puțin a rămas! 3,2,1…Restart Petroșani!”, a încheiat Costel Avram, principalul contracandidat al lui Tiberiu Iacob Ridzi.

• HORECA – HoReCa este acronimul pentru industria ospitalității: Hoteluri, Restaurante și Cafenele. Inițial acest termen a fost folosit în Scandinavia, Benelux și Franța, însă ulterior s-a extins ajungând să fie folosit și la noi.

Comandat de PSD- Partidul Social Democrat Organizația Județeana Hunedoara
COD Mandatar Financiar 21200019