116 autoturisme abandonate pe arterele municipiului Petroșani. Poliția Locală Petroșani intreprinde o acțiune de identificare a autoturismelor abandonate pe străzile din localitate. Astfel de la începutul lunii iulie au fost identificate peste 100 de autoturisme care au fost lăsate pe arterele din Petroșani. Pentru acestea proprietarii nu au fost amendați pentru că s-au supus legii și le-au mutat pe proprietăți private. Cei care nu se supun legilor în vigoare riscă amenzi cuprinse între 1500 și 2500 de lei și ridicarea vehiculelor.

”Pentru vehiculele abandonate pe domeniul public din Petroșani, polițiștii locali au desfășurat încă din luna iulie o acțiune mai amplă pentru respectarea prevederilor Legii 421/2002 republicată și modificată privind regimul vehiculelor fără stăpân abandonate pe domeniul public sau privat. În cadrul acestei acțiuni polițiștii locali rutieri au acționat pe arterele importante de circulație de pe raza municipiului, în zonele parcărilor foarte aglomerare dar și pe străzile adiacente ale municipiului. Cu această ocazie au fost identificate și fotografiate un număr de 116 vehicule. Pentru acestea nu s-a parcurs întreaga procedură prevăzută de lege pentru că proprietarii și le-au ridicat și le-au duc pe terenuri private. Pentru cei care nu respect legea sancțiunile sunt destul de mari și sunt cuprinse între 1500 și 2500 de lei și măsuri suplimentare de ridicare a vehiculului. În cazul în care trebuie ridicate, Primăria municipiului Petroșani are un protocol de colaborare iar vehiculele ridicate vor fi duse într-un spațiu special amenajat. Mai mult decât atât, în continuare, Poliția Locală se află sub coordonarea operațională a Poliției Române prin dispozițiile impuse de prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României. În atribuțiile polițiștilor locali intră și asigurarea integrității panourilor electorale dar asigură și condițiile de menținere a ordinii pentru persoanele carantinate la Hotel Petroșani”, a declarat Gheorghe Bacriș Șef Birou Poliția Locală Petroșani.

Mai mult decât atât polițiștii locali de la Petroșani au asigurat și paza persoanelor carantinate de la Hotel Petroșani, atunci când aceste măsuri au fost impuse.

Cosmin BACIU