Ministrul Fondurilor Europene ne îndeamnă să ne reinventăm

Venit în campanie  electorală la Petroșani, ministrul  Fondurilor Europene Ioan Marcel Boloș le-a spus hunedorenilor și, cu precădere celor din Valea Jiului, că e momentul să se reinventeze.

A folosit acest termen în ideea în care vin, în județul nostru, fonduri europene pe proiecte ce urmeză să fie scrise. Vor putea dezvolta nivelul de viață și confort la oamenilor, dar și economia, însă, același ministru a fost categoric, susținând că, dacă nu vor fi scrise proiecte, banii pot fi pierduți și, odată cu ei, această șansă imensă.
„Termenul pentru elaborarea strategiei era inițial, luna septembrie, dar finanțarea este asigurată de către Comisia Europeană, iar dumnealor au decis ca acest termen să fie prelungit cu 3 luni de zile, așa încât în luna noiembrie să avem această strategie a Văii Jiului, elaborată deja. Se conturează un document care urmează să fie pus în aplicare prin parteneriatul dintre Consiliul Județean Hunedoara și autoritățile publice  locale de pe zona Văii Jiului. Altfel, șansa  istorică pe cre o are municipiul Petroșni de a se reinventa din punct de vedere economic, poate fi ratată , a spus Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

România are la dispoziție un buget de 1,7 miliarde de euro, bani ce pot fi folosiți în 6 județe, tocmai pentru a îmbunătăți structura locuințelor, dar și economia zonelor, prin crearea de noi locuri de muncă. Ministrul s-a referit punctual la Petroșani, menționând dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng, ca fiind cel mai mare proiect din zonă. Un astfel de proiect contribuie la ceea ce noi lucrăm acum și anume, reinventarea din  punct de vedere economic a zonei. Este un moment de răscruce, Municipiul Petroșani are o istorie îndelungată în exploatarea resurselor naturale ale României și această polictă pe care CE o promoveză de Green Deal, este cea care ne duce spre acest moment de reinventare economică, iar administrația locală trebuie să fie preocupată de găsirea unor alternative, a mai adăugat Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Ministrul a mai spus că luna Noiembrie  este termenul limită la care ar trebui finalizată strategia, pentru a accesa banii europeni. Toate administrațiile Văii Jiului trebuie să se pună de acord și să transmită documentele și apoi, din prima parte a anului 2021, banii ar urma să devină accesibili.

 

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Ministrul Fondurilor Europene ne îndeamnă să ne reinventăm

 • 9 septembrie 2020 la 07:32
  Permalink

  Ce ziceti, o amanam pana’n ianuarie sa treaca si parlamentarele…?!
  Alta gargara electorala !!!
  App Mitzi, daca am avea alegeri in fiecare an si daca macar un candidat nu l-ai putea „combina” ai invata si tu munca de primar…
  Acum, gata fugi la tuns iarba ca sigur ai treaba! :)))

Comentariile sunt închise.