Astăzi județul Hunedoara este izolat, dar noi, echipa Alianței PNL – UDMR – PNȚCD, știm cum să îndreptăm acest lucru, iar Hunedoara să devină CONECTATĂ.

 Hunedoara este singurul județ din Transilvania condus de PSD. După cei patru ani ratați ai PSD în fruntea Consiliului Județean Huneodara, județul nostru nu are conexiuni rutiere pe drumuri naționale sau județene. Nu are relații diplomatice, este stingher, și asta din cauza politicii de uși ferecate promovată de PSD Hunedoara.  Consiliul Județean este deconectat de la agenda publică locală, regională, națională sau internațională. Dar toate acestea se pot schimba cu ajutorul nostru, al Alianței PNL – UDMR – PNȚCD, cu susținerea USR+.

 Unul dintre principalele proiecte cu care venim în fața dumneavoastră, oferindu-vă garanția că nu va rămâne o strategie închisă într-un sertar, se referă la infrastructură, domeniu la care județul Hunedoara suferă grav.

 Prin proiectul – program propus și asumat de echipa noastră, Hunedoara va fi primul județ care va avea toate drumurile județene asfaltate până în 2024. De asemenea, vor fi modernizate drumurile județene care fac legătura cu județele vecine, iar acest lucru este absolut obligatoriu pentru o conectivitate sporită, dar și pentru creșterea potențialului turistic și comercial. Am creionat un concept de dezvoltare metropolitană pentru Zona Deva-Hunedoara-Simeria-Călan și Valea Jiului. De asemenea, am gândit un aeroport pentru facilitarea accesului în această zonă. Hunedoara este singurul județ din regiunea Vest care nu are aeroport, iar acest lucru a generat un decalaj semnificativ de dezvoltare.

 Dezvoltarea județului, conectarea lui, ține în bună parte de infrastructură, dar se poate realiza și prin știință și tocmai din acest motiv am gândit un hub științific transdisciplinar. În acest sens, ne-am propus finalizarea investiției la Palatul Administrativ, unde va fi amenajat sediul pentru acest hub. De asemenea, avem în vedere încheierea de parteneriate cu Universități și Institute de Cercetare-Dezvoltare.

 Un obiectiv de suflet al nostru îl reprezintă migrația inversă. Vrem să îi readucem pe hunedoreni acasă, în Hunedoara. Tinerii care au fost nevoiți să plece să poată să revină în condiții și beneficii similare cu marii poli de dezvoltare din țară, iar acest lucru se poate realiza prin implicarea directă a administrației publice județene.

Și, pentru că gândurile noastre se îndreaptă deopotrivă către hunedorenii din țară, dar și către cei de peste hotare, am decis să înființăm ”Luna diasporei”. Astfel, în luna august toate instituțiile Consiliului Județean Hunedoara vor funcționa la capacitate maximă, tocmai pentru a veni în sprijinul hunedorenilor din diaspora. Nimeni nu plecă în concediu în luna august, atunci când frații noștri de peste hotare se întorc acasă.

 Împreună putem să realizăm toate acestea și vă garantăm că izolarea în care ne-au aruncat cei patru ani de administrare publică ai PSD, cei 4 ani pe care PSD ni i-a furat, vor deveni istorie!

 Alianța PNL – UDMR – PNȚCD, cu susținerea USR+, este garanția că HUNEDOARA NOUĂ va deveni HUNEDOARA CONECTATĂ!

 Adrian Nicolae David

Prim – vicepreședinte PNL Hunedoara

Comandat de Partidul Național Liberal- Filiala Hunedoara

CUI 21200012