Sesiunea de admitere a fost deschisă și profesorii universitari de la noi mizează acum pe cei care au luat Bacalaureatul. Mai sunt aproape 200 de locuri libere fără taxă.

Admiterea poate fi accesată de pe site-ul universității și tot acolo sunt afișate și locurile fără taxă rămase neocupate și disciplinele ce mai pot înscrie viitorii studenți. Sesiunea a fost deschisă on-line de mai multe zile.  „Procentul de  promovare la bacalaureatul din toamnă  este în Hunedoara mai mare decât anul trecut. Asta înseamnă că avem posibilitatea de a școlariza mai mulți absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, care se pot îndrepta înspre universitatea noastră. Mai avem 185 de locuri bugetate la aproape toate specializările, locuri ce pot fi ocupate de acești absolvenți, dar mai avem și locuri cu taxă”, a spus prof univ dr ing habil Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.

În plus, mai sunt locuri libere chiar și la master. „La studiile de masterat mai avem doar 3 locuri bugetate rămase, dar și acolo mai sunt vreo 400 de locuri cu taxă, dacă sunt studenții interesați care au absolvit o facultate. O pot continua aici, pentru definitivare, cu un masterat, fie în domeniul în care au absolvit facultatea, fie într-unul complementar”, a mai adăugat rectorul Universității din Petroșani.

Înscrierea dosarului online este doar la etapa 1 din cele două pe care orice viitor student trebuie să le urmeze. Dacă veți fi declarat admis, va trebui să vă prezentați cu legitimația de concurs pentru confirmarea înscrierii, plata taxei de înmatriculare și semnarea contractului de studii, conform calendarului de desfăsurare a sesiunii de admitere.

Înainte de a adăuga un dosar, asigurați-vă că v-ați informat despre

Taxa de înscriere la Petroșani este de 70 de lei.

Diana Mitrache