Apa potabilă care alimentează abonații din Valea Jiului se încadrează în standardele de calitate stabilite la nivel național prin actele normative în vigoare. Chiar dacă precipitațiile abundente din luna iunie au afectat grav funcționarea stației de tratare a apei de la Valea de Pești, acum lucrurile au revenit la normal.

”După ploile din luna iunie și inundațiile care au urmat, apa din barajul de acumulare de la Valea de Pești, din care se alimentează toate cea mai mare parte a abonaților noștri din centrul și vestul Văii Jiului a avut o turbiditate foarte mare, cu un indicator pe care noi nu l-am mai înregistrat în stația de tratare de la Valea de Pești până în acum. În acest condiții, a fost sistată furnizarea de apă potabilă din această sursă, stația de la tratare de la Valea de Pești fiind alimentată din celelalte două captări pe care le avem în zonă, respectiv Lazăru și Buta. Pentru că și acolo au fost probleme în urma ploilor și inundațiilor, am fost nevoiți ca în cursul lunii iulie să lucrăm cu mai mult reactiv, astfel încât să nu existe probleme în ceea ce privește compoziția fizico-chimică și bacteriologică a apei pe care am furnizat-o cetățenilor. Desigur, asta a condus la unele modificări în ceea ce privește gustul apei de la robinet, pentru că după cum se știe, gustul apei din barajul de la Valea de Pești este unul inconfundabil și tocmai de aceea este atât de apreicat de consumatorii noștri”, a declarat
Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Potrivit ultimului buletin de analiză a apei potabile din Valea Jiului, publicat săptămânal de Apa Serv pe situl propriu, calitatea apei potabile livrate consumatorilor din Valea Jiului se încadrează în limitele legale la toți parametri.

Cosmin BACIU