Bogdan Baciu (C), unul dintre suspectii in cazul jafului de la Banca Transilvania, este escortat la iesirea din sala de judecatata a Tribunalului Cluj, miercuri, 20 ianuarie 2010. Cei doi tineri Andrei Hosu si Bogdan Baciu, retinuti, marti, in cazul jafului armat petrecut in februarie 2009 la o surcursala a Bancii Transilvania din Cluj-Napoca au fost arestati preventiv, miercuri, de Tribunalul Cluj, ei facand recurs la aceasta masura. MIRCEA ROSCA / MEDIAFAX FOTO

Judecãtorii hunedoreni au încercat sã-l audieze pe unul dintre inculpaþii din dosar, aflat în puºcãrie în Budapesta, prin videoconferinþã. Din cauza unor probleme tehnice n-au reuºit acest lucru ºi au fost nevoiþi sã amâne cauza pentru a-i dã dreptul lui Varga ªandor sã-ºi spunã punctul de vedere în legãturã cu probleme administrate. Magistraþii Tribunalului Hunedoara, instanþã unde se aflã dosarul, ar fi vrut ca inculpaþii sã fie transferaþi temporar în România.

Varga Sandor ºi Turi Emese au fost condamnaþi în primã instanþã însã Curtea de Apel Alba Iulia a hotãrât rejudecarea dosarului. Pe fond, cei doi au primit 15 ani de închisoare, respectiv 7 ani ºi 6 luni. Varga ºi iubita lui cu care a acþionat la jafuri sunt încarceraþi  într-o închisoare din Ungaria, unde au comis mai multe crime ºi jafuri. Urmãtorul termen de judecatã în dosar a fost stabilit pe data de 18 septembrie a.c. Potrivit anchetatorilor, Varga Sandor ºi Turi Emese formau un cuplu ºi au atacat mai multe case de amanet din þara noastrã. Cei doi au acþionat în judeþul nostru, în municipiul Hunedoara, unde au atacat ºi jefuit o casã de amanet dupã ce au împuºcat-o în cap pe vânzãtoare. Se întâmpla în decembrie 2007. Pentru o serie de crime comise cu sânge rece în Ungaria, cei doi au fost condamnaþi la închisoare pe viaþã ºi-ºi executã pedeapsa într-un penitenciar de maximã siguranþã din Budapesta.

M. Gânju