Pentru că sunt prea mulți bolnavi infectați cu noul coronvirus, orașul Petrila este singurul în care restaurantele nu se deschid de marți, 1 septembrie. O spun inpectorii DP Hunedoara care recunoc că în această parte a județului sunt acum probleme generate de înmulțirea numărului de teste pozitive la COVID-19.

De marți, 1 septembrie, se deschid în România restaurantele și în interior, însă, din cauza numărului mare de bolnavi, orașul Petrila este cel care nu va putea permite acacesul în interior a clienților. Cel puțin în prima săptămână. Asta, pentru că incidența cazurilor de COVID-19 depășește 1,5 la 1.000 de locuitori. „Se vor deschide doar acolo unde incidența cazurilor este sub acest procent. Petrila, din păcate, nu va putea deschide restaurantele în interior, în acaest moment. Se face o actualizare săptămânală. Pentru acaeastă săptămână, ei nu se încadrează”, a spus dr. Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.
În județul Hunedora, în ultimele 3 zile, au fost înregistrate 74 de noi cazuri pozitive, dr încă mai sunt locuri în psitale. Cei de la DSP spun că locurile la secțiile de terapie intensivă sunt la limită, însă, cele mai multe cazuri par să se înregistreze în zona Văii Jiului.
„În Valea Jiului, din păcate, a crescut numărul de cazuri. În ultimele 3 zile au fost în jur de 40, 50 de cazuri pozitive, împrăștiate în toată Valea Jiului. Există, însă, o localizare pe Petrila și Petroșani și mai sunt 12 în Lupeni. Situația nu e neapărat explozivă, dar a crescut numărul de cazuri pozitive”, mai spune dr. Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.
În orașul Petrila sunt deja 1,669 de cazuri la 1000 de locuitori. La finele săptămânii trecute, erau înregistrați 41 de oameni a căror test a ieșit pozitiv la COVID-19, 36 dintre ei fiind carantinați la domiciliu.

Diana Mitrache