Două din cele mai frumoase drumuri de străbătut cu maşina se află în Parâng

Cei de la Greatnews au făcut un clasament al celor mai frumoase opt drumuri din munte de străbătut cu maşina. Două dintre acestea se află în zona Parâng. Potrivit celor de la greatnews.ro, unul dintre drumurile din munte este DN 7A.
”Mulţi spun că Drumul Naţional 7 A din Munţii Parâng este la fel de frumos precum Transalpina, doar că oferă condiţii de drum mult mai slabe din cauza gropilor şi a asfaltului distrus în multe zone. Lung de 107 kilometri, el leagă localitatea Brezoi (judeţul Vâlcea) de Petroşani (judeţul Hunedoara), şi int%ersectează Transalpina în Obârşia Lotrului. Dacă decideţi să îl parcurgeţi, în ciuda infrastructurii precare, veţi conduce pe malul lacurilor Brădişor şi Vidra, printre cheile cu pereţi de stâncă şi veţi trece prin staţiunea Voineasa”, arată greatnews.ro. Şoseaua aflată la cea mai înaltă altitudine este Transalpina. Cei de la Greatnews susţin că este cel mai frumos drum de munte de parcurs cu maşina.
”Drumul rutier care ajunge la cea mai mare altitudine în Carpaţi nu este Transfăgărăşanul, ci Transalpina din Munţii Parâng: 2.145 de metri în Pasul Urdele. Barajul Tău, Lacul Oaşa, platoul de pe  vârful Păpuşa, lacul glaciar Gâlcescu, vârfurile Cărbunele şi Mohorul sunt câteva dintre atracţiile drumului ce leagă Oltenia de Transilvania. Cel mai mai frumos tronson al Transalpinei se întinde între staţiunea Rânca şi Obârşia Lotrului: aici, drumul şerpuieşte pe creste aproape 30 de kilometri la 2.000 de metri altitudine. Cuprinsă între localităţile Novaci (judeţul Gorj) şi Sălişte (judeţul Sibiu), şoseaua, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România, traversează munţii de la nord la sud, fiind paralelă cu Valea Oltului şi cu Valea Jiului. Are 143 de  kilometri lungime şi se  suprapune parţial Drumului Naţional 67 C”, arată cei de la greatnews.ro
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.