Mai mulţi profesori au ales să îşi arate apartenenţa la PSD în ultimele zile. Se întâmplă la organizaţia din Petrila, iar în această săptămână, alţi profesori au venit să spună că vor să devină membri şi susţin social democraţia, în care se regăsesc ca doctrină.
Un fost consilier independent, dar şi câţiva profesori din oraş au venit alături de candidatul PSD la fotoliul de la Primăria Petrila Vasilică Jurca i-a prezentat pe rând. „Echipa PSD Petrila a început să se extindă. Alături am 5 profesori şi pe domnul Cristian Oros, care a fost consilier independent, dar a făcut pasul înspre PSD. Îi prezint pe domnul Petre Mutică, profesor, s-a înscris  PSD şi este pe lista de consilieri a partidului, domnul Ciprian Dârjan, profesor, care a venit ca şi susţinător al echipei şi Gheorghe Urdea, care a dorit să ne sprijine, în viitorul mandat”, a spus Vasilică Jurca, preşedintele PSD Petrila. Fiecare dintre noii membri a vrut să ne spună şi de ce a ales PSD
Cristian Oros, nou membru PSD:
„Mă cunosc cu domnul primar de foarte mult timp şi am văzut în el o persoană cu care se poate colabora. Mă bucur că avem o echipă tânără, cu potenţial, care e dispusă să îi asculte pe petrileni”.
Ciprian Dârjan,  susţinător al echipei PSD:
„În calitate de profesor de sociologie, am  constatat că, în Petrila, principalii 3 candidaţi, sunt de stânga. Adică, domnul primar Jurca, Dorin Curtean şi Păducel care a fost de stânga şi mai radicală, fiind primar şi pe vremea lui Ceauşescu. Am  considerat că PSD este o stângă autentică la care să adere şi  intelectualii, şi atunci mă declar susţinător şi eventual consultant, dacă e nevoie. Nu candidez pentru nimic, dar îi susţin ”.
Petre Mutică, membru PSD:
„Am venit în PSD Petrila deoarece am găsit aici, în echipa manageriată de domnul primar Vasile Jurca şi domnul profesor Heljiu, multă deschidere şi disponibilitate la colaborare, idei şi proiecte la care ader şi ei şi consider că social democraţia va fi viitorul acestui oraş”
Gheorghe Urdea, nou membru PSD:
„La începutul anului chiar aş fi vrut să candidez la Primăria oraşului Petrila, dar, în urma unor probleme de natură familială, am refuzat. După ce am discutat cu domnul Jurca şi domnul Heljiu, am ajuns la concluzia că pot ajuta echipa, în calitate de consultant şi simpatizant şi m-am alăturat lor”Echipa cu care a plecat la drum Vasile Jurca, îl are propus ca viceprimar pe profesorul Marius Heljiu, iar recent, în partid s-a înscris şi Radu Chinţa, profesor coordonator al activităţii de la Clubul Copiilor Petrila.
Diana Mitrache