Parada militara si fasole de Ziua Nationala

De Ziua Nationala a Romaniei, Hunedoara petrece romaneste. In mai multe orase au loc parade militare si localnicii vor servi fasole cu carnati.

In Parcul Central Carol Schreter din Petrosani va fi arborat un drapel, iar la Vulcan are loc o parada militara. Asta in Valea Jiului,in timp ce la Deva au loc o serie de manifestari dedicate evenimentului. Primaria Municipiului Deva  organzeaza o parada inedita in Piata Unirii. Dupa intonarea Imnului national, va fi si o slujba religioasa, discursuri ale oficialitatilor, defilare a militarilor, iar timp de 5 minute va fi parada cainilor salvatori – participanti la concursuri internationale. In plus, tot sambata, de la ora 18.00, in Piata din fata Primariei Deva are loc deschiderea oficiala a Targului de Iarna si aprinderea luminilor festive de sarbatori. Programul in aer liber va continua duminica, de la ora 17.00 cu spectacole sustinute de ansambluri folclorice din Certeju de Sus si Deva. In Valea Jiului si la Petrosani si la Vulcan va fi servita mancarea devenita traditionala: fasole cu carnati. In premiera in acest an si la Aninoasa, localnicii vor avea parte de un tratament similar. Primarul Gheorghe Dunca a decis sa le ofere fasole la ceaun cu carnati. Fiecare institutie publica va arbora Drapelul Natiuonal, iar de 1 decembrie localnicii sunt invitati sa petreaca romaneste.

Diana Mitrache

 

Un comentariu la „Parada militara si fasole de Ziua Nationala

  • 1 decembrie 2012 la 09:57
    Permalink

    Dar la Lupeni nu s-a organizat niciodata asa ceva.Rusine d-le primar,rusine d-le deputat,aveti forta sunteti in familie.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.