Secţia de terapie intensivă a Spitalului municipal din Lupeni se extinde.
Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare şi Municipiul Lupeni în calitate de beneficiar, au semnat în data de 11.08.2020 Contractul de finanţare nr. 338 pentru proiectul „Extindere şi dotare A.T.I. Spital Municipal Lupeni (spital suport pacienţi covid-19 pozitiv)”.
Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.
”Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului este creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin asigurarea răspunsului în timp util şi eficient al sistemului medical al Spitalului Municipal Lupeni la criza COVID-19 şi consolidarea  capacităţii adecvate de îngrijire şi tratament a cazurilor de infecţie cu virusul SAR-CoV-2 prin dotarea cu echipamente/dispozitive/aparatură medicală necesare pentru tratamentul pacienţilor”, arată autorităţile locale din municipiul Lupeni. În cadrul contractului se va  amenaja un spaţiu în cadrul Spitalului Municipal Lupeni care să asigure întregul necesar de funcţiuni medicale caracteristice unei unităţi sanitare publice dotate pentru  gestionarea crizei COVID-19; Se are în vedere dotarea unităţii  sanitare cu echipamente medicale performante şi mobilier specific şi îmbunătăţirea indicatorilor de  activitate ai spitalului prin creşterea ponderii serviciilor de specialitate acordate ca şi unitate sanitară  publică dotată pentru gestionarea crizei COVID-19.
Valoarea totală a proiectului este de 5.811.042,43 lei.Perioada de implementare a proiectului este de 12 de luni, de la data de 01.05.2020 şi până la data de 30.04.2021.
Cosmin BACIU