Aproape 40 de milioane de lei au avut la dispoziţie autorităţile din întreg judeţul Hunedoara pentru a combate epidemia de coronavirus.
Suma este aferentă perioadei în care pe teritoriul României a fost declarată starea de urgenţă. Potrivit Curţii de Conturi, la nivelul judeţului Hunedoara resursele alocate pentru combaterea epidemiei pe perioada stării de urgenţă la unităţile administrativ-teritoriale şi entităţile din subordinea acestora au fost în sumă totală de 39.433.000 . Defalcat, 15.796 de lei au provenit de la bugetele locale pentru combaterea epidemiei generată de noul coronavirus, iar 2.732 au provenit de la bugetul de stat. Alte 16.388.000 lei au fost alocaţi de la bugetul Fondului Unic de Asigurări de Sănătate, iar 1.048.000 de lei au fost donaţii şi sponsorizări în bani.
Pe perioada stării de urgenţă, la debutul epidemiei de coronavirus din ţara noastră, solidaritatea a fost cuvântul de ordine. Firme, persoane  fizice, voluntari, s-au unit şi au făcut eforturi pentru a da o mână de ajutor în vederea limitării îmbolnăvirilor. Astfel, în judeţul Hunedoara donaţiile şi sponsorizările ”în natură, exprimate  valoric” au fost în valoare de 3.469.000 lei.
Potrivit aceluiaşi raport, veniturile în judeţul Hunedoara la data de 31 mai au fost în sumă de 836.074.000 lei. La începutul perioadei de criză sanitară, un focar de coronavirus a fost la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Datorită acţiunilor întreprinse la acel moment, focarul a fost stins. Potrivit ultimei comunicări a Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul judeţului Hunedoara numărul cazurilor de coronavirus este în continuă creştere.
Cosmin BACIU