Zece noi oraşe printre care şi Deva apar pe harta aplicaţiei Donorium în cadrul campaniei #iesdoarsadonez.  Campania a cooptat alte 10 centre de transfuzie sanguină din ţară.
Acestea se alătură eficientizării procesului de donare iniţiat de Asociaţia Smart Society cu sprijinul Kaufland România. De la începutul pandemiei de COVID-19, numărul de donatori a scăzut considerabil în centrele de transfuzie sanguină din ţară, în ciuda faptului că au fost luate toate măsurile de prevenţie necesare. Campania şi-a propus încurajarea donării de sânge în contextul pandemiei. Cu ajutorul aplicaţiei Donorium, donatorii de sânge beneficiază de un parcurs facil şi rapid al procesului de donare prin programare la donare, asigurându-se astfel respectarea tuturor măsurilor de distanţare socială prevăzute de autorităţi. Este minimizat astfel contactul dintre donatori şi este evitată formarea unor puncte de aglomeraţie în cadrul centrelor de transfuzie. Începând din 17 august 2020, donatorii de sânge se pot programa la donare şi în centrul din Deva.
În urma campaniei #iesdoarsădonez, lansată în luna aprilie, au fost înregistraţi 8.003 donatori noi, 8.572 persoane s-au programat pentru a dona sânge şi au reuşit să salveze 13.715 vieţi. De asemenea, în cadrul campaniei, aplicaţia a fost implementată în 10 noi centre de transfuzie din ţară. (M. G.)