Seria sicanelor venite din partea lui Tiberiu Iacob Ridzi la adresa contracandidatului Costel Avram continua. În primavara, Ridzi i-a asmutit pe petrosaneni împotriva societatii de apa si canal Apa Serv pe motiv ca santierul celui mai important proiect finantat din fonduri UE din Valea Jiului provoaca disconfort (inerent!) pentru populatie. Acum cateva zile, primarul „liberal” Ridzi a refuzat sa aprobe amplasarea bannerelor de precampanie pentru acelasi Avram, aratand astfel niste apucaturi de mic dictator care nu fac cinste unui primar pretins european în anul 2020.

Cea mai recenta sageata otravita lansata de Ridzi este minciuna legata de majorarea pretului apei în Valea Jiului, încercand sa îl arate cu degetul, cum altfel?, pe Costel Avram. Ce zice Avram? „Am vazut o serie de declaratii publice, acum, în precampanie, în care Tiberiu Iacob Ridzi ma acuza de cresterea pretului pentru apa potabila în Valea Jiului. Sigur ca si pe acest subiect, Tiberiu Iacob Ridzi minte cum respira! Dovada consta chiar în declaratiile sale de la vreme respectiva (ianuarie 2015, n.red.).”

Ce spunea atunci Tiberiu Iacob Ridzi? „Ajustarea tarifelor la apa potabila este o conditie impusa în programul de finantare a proiectelor de extindere si reabilitare a retelelor. Odata cu finantarea a fost trasata si sarcina acestor majorari de tarife, astfel încat investitia sa se amortizeze. Vorbim despre reguli economice care trebuiesc respectate. Desigur, în egala masura, trebuiesc gasite acum si solutii sociale pentru cetatenii cu venituri mici.” Ce spune acum? Ca „Avram a marit pretul apei”.

Cand nu era contracandidatul pentru primaria Petrosani, Costel Avram era descris de Tiberiu Iacob Ridzi drept managerul exceptional, care deruleaza, prin Apa Serv, un proiect vital pentru Valea Jiului. Sigur ca suntem în campanie electorala, dar asta nu înseamna ca trebuie sa renuntam la logica si la arhiva declaratiilor, iar logica si arhiva îl deconspira deopotriva pe Ridzi ca ipocrit si populist.