Energeticienii pot opri, marţi, Termocentrala Mintia. Nu au nici motorină pentru vagoane!

Angajaţii de la Mintia sunt gata să intre în grevă de marţi, la prima oră. Este o decizie luată după ce nimeni nu prea i-a luat în seamă. Acum, spun sindicaliştii, după ce nu prea au cărbuni, nu au nici motorină pentru locomotivele cu care să împingă vagoanele ce le vin.
De săptămâni bune, energeticienii de la Mintia spun că opresc termocentrala şi nu cred că fac vreo greşeală. Nu mai au cu ce să lucreze şi nimeni nu a făcut nimic, în opinia lor.
„Salariaţii au determinarea să nu mai lucreze, decât atunci când îşi primesc drepturile salariale. Avem peste 500 de semnături, strânse în urma protestului din 29 iulie, în care salariaţii cer, în lipsa unor măsuri clare de redresare a societăţii, întocmire unui program de închidere şi asigurarea plăţilor compensatorii”, a spus Cristian Iştoc, lider sindical de la Mintia.
Dacă se va opri lucrul la termocentrală, primii afectaţi sunt locuitorii din Deva, care rămân fără apă caldă. Din păcate, însă, sindicatele spun că situaţia este una alarmantă şi că au prea multelipsuri.  „Am ajuns să  nu mai avem nici măcar motorină la locomotive ca să putem trage garniturile  de tren, pe care le-am descărcat şi să le scoatem afară ca să putem băga altele. Situaţia e dramatică şi faptul că am ajuns, de 4 ori, în acest an, să oprească guvernanţii, termocentrala, din lipsă de cărbune. Nu prea văd de ce ar fi acuzaţi salariaţii,  că opresc termocentrala, că ei au făcut-o şi nici măcar nu au fost schimbaţi de pe funcţii”, mai spune Iştoc.  În replică, administraţia Complexului Energetic Hunedoara îi îndeamnă la calm şi le cere energeticienilor să nu facă greşeli acum.
„Nemulţumirile pe partea legată de bonusurile din CCM sunt reale. Salariile, însă, sunt la zi. Am virat luni  salariile, dar bonusurile sunt restanţe.  Este foarte important ca, în această perioadă să ne păstrăm locurile de muncă, să reuşim să trecem planul de reorganizare şi să  vedem spre viitor. Viitorul va fi bun, dacă în momentul de faţă suntem deştepţi şi  ştim cum să gestionăm aceste lucruri. Dacă facem greşeli, şi facem ieşiri în decor, atunci e o greşeală. Mizez pe faptul că angajaţii de la Mintia îşi doresc păstrarea locurilor de muncă şi au responsabilitatea faptelor lor”, afirmă Cristian Roşu, administrator special la CEH.
Potrivit administraţiei, 1.500 de lei sunt restanţele pentru fiecare persoană angajată la Termocentrala Mintia, care nu a primit, pentru  4 luni, tichete de masă şi  2 luni de ajutoarele de încălzire.
Diana Mitrache

Advertisements

7 comentarii la „Energeticienii pot opri, marţi, Termocentrala Mintia. Nu au nici motorină pentru vagoane!

 • 17 august 2020 la 21:16
  Permalink

  D-ne ajuta,sa scapam o data de bomba asta numita Mintia

 • 17 august 2020 la 21:42
  Permalink

  Bonusurile „alea” sunt in CIM!!! (Contractul individual de munca) ?i tot din salariu fac parte…..exact ca ?i primele voastre de performan??!!!

 • 17 august 2020 la 21:55
  Permalink

  Oameni buni, aveti rabdare sa fie reales Rosu si dupa, sigur ve.ti zburda pe plaiurile mioritice pline de lapte, miere si galben(ele)….
  Apropo, daca tot nu aveti carbune si stati degeaba, de ce impingeti „la umar arm'” vagoanele alea…sau va transferati la Termo Paroseni, ca aia chiar sunt platiti degeaba, n.au mai pornit termocentrala de luni bune…De cand viseaza Rosu la 800 de tone de carbune de la Livezeni.

 • 17 august 2020 la 22:10
  Permalink

  trebuia oprita de f mult timp

 • 18 august 2020 la 09:03
  Permalink

  „ete” nu mai pot „io ” de deva!!!! vezi doamne ramine fara apa calda!! da noi, in vale …???? de cind nu avem apa calda? asta iarna in loc sa mearga termoficarea la petrosaniam trimis carbune la deva!!!! vezi doamne devenii „are mai multe oo” sau „ei e cetateni ieuropeni” si noi nu?????????!
  Faceti naibii ceva cu termoficarea aia sa dati in petrosani , apa calda si caldura…………. lasa deva….!!!!

 • 18 august 2020 la 09:36
  Permalink

  Vindeti energie si cumparati motorina pentru vagoane. Voi , daca ati fi angajati la privat, ati fi pusi pe liber in trei zile.

 • 18 august 2020 la 16:27
  Permalink

  las fierbinti idem CEH- asa manageri asa rezultate, unde e Branzoi si productia pe care se laudau ca o vor da, hotia si incompetenta sefilor asociata cu tacerea sindicala vor lasa oamenii fara locuri de munca, totul e politic, din fier vechi se fac miliarde si se sponzorizeaza campanii electorale

Comentariile sunt închise.