Tribunalul Hunedoara va judeca în data de 5 octombrie dosarul privind drepturile salariaţilor CEH.  Sindicatul Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul societăţii energetice, a acţionat în instanţă conducerea CEH pentru neacordarea tuturor drepturilor prevăzute în contractul colectiv de muncă. Un prim termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru data de 5 octombrie.
Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara nu şi-au primit de luni bune bonurile de masă, banii de transport şi ajutorul de încălzire.
”Înţelegem situaţia dificilă prin care trecem, preţurile de pe piaţa de energie extrem de scăzute şi producţia extrem de mică care se obţine din cele 4 mine, dar credem în acelaşi timp ca cei care conduc CEH trebuie să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor şi respectarea CCM- ului în vigoare. Demaram această acţiune cu  credinţă că aceste aspecte vor fi rezolvate cât mai curând posibil”, declara la acel moment Darius Câmpean. Lipsa resurselor  financiare a determinat conducerea societăţii să nu achite aceste drepturi.
Cosmin BACIU