Sămbătă, 15 august, Costel Avram şi-a depus candidatura din partea PSD pentru funcţia de primar al municipiului Petroşani.
Pentru alegerile locale din 27 septembrie, 9 candidaţi au intrat în competiţie, dar este mai mult decât clar faptul că lupta electorală se va da între Costel Avram, candidatul PSD şi Tiberiu Iacob Ridzi, primarul de 13 ani al Petroşaniului. De altfel,  poziţionarea clară a lui Costel Avram ca şi principalul oponent al lui Tiberiu Iacob Ridzi este evidentă şi din faptul că Avram nu a primit spaţiu pentru bannerele electorale, aşa cum prevede legea, aviz pe care, aşa cum ştie toată lumea, îl dă primăria. „AMR 40! În 40 de zile ne luăm oraşul înapoi, dragi petroşăneni. Am depus candidatura cu credinţă în Bunul Dumnezeu şi în voi şi şi am  convingerea că vom realiza tot ceea ce  ne-am propus. Vin în faţa petroşănenilor cu tot ceea sunt şi cu tot ceea ce pot! Vin în faţa  oamenilor cu o echipă unită şi pregătită. Pe lista PSD de consilieri locali, între primii 7 sunt 3 femei, şi 6  dintre primii 10 sunt oameni noi. Toţi sunt foarte pregătiţi şi împreună vom realiza tot ceea ce ne-am  propus pentru Petroşani. Pe 27  septembrie ne apucăm de treabă!”, a declarat Costel Avram,  candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Petroşani.
De altfel, în aceste zile, au început şi  întâlnirile candidaţilor cu oamenii, într-o  campanie cu totul atipică, desfăşurată pe fondul stării de urgenţă.
„Mult a fost, puţin a mai rămas! Aste le spun şi oamenilor cu care mă întâlnesc şi care mă întreabă cât de repede ne apucăm de treabă. Petroşănenii sunt conştienţi de abandonul şi blocajul în care zac de 13 ani şi chiar mi-au spus şi ei – În beneficiul cui vrea să fie primar pe viaţă Tiberiu Iacob Ridzi? Voi continua să  mă văd cu oamenii, şi, aşa cum le-am promis, propunerile pe care mi le-au transmis prin  consultarea publică pe care o avem în desfăşurare, vor fi incluse în programul meu de primar. Aveţi încredere, dragi petroşăneni – 3,2,1…RESTART PETROŞANI!”, a mai declarat Costel Avram.