Clădirea Casei Studenţeşti care este de mai mulţi ani lăsată în paragină trebuie preluată de Universitatea din Petroşani.
Acest lucru îl afirmă rectorul  instituţiei de învăţământ superior din Petroşani, Radu Sorin, care spune că această clădire trebuie preluată înapoi de către universitate. În acest moment clădirea se află într-un stadiu avansat de degradare iar pentru ca edificiul să îşi reia strălucirea ar trebui aproximativ cinci milioane de euro.
”Casa Studenţească trebuie să revină la Universitatea din Petroşani. Am făcut acum doi ani nişte demersuri în acest sens şi le vom relua şi în această toamnă. Dacă v-a trece la noi vom fi nevoiţi să facem proiecte şi să accesăm bani fie de la CNI, fie fonduri europene. Trebuie neapărat făcut ceva pentru că această clădire se degradează pe zi ce trece. Este un spaţiu generos care era gândit pentru activităţile studenţeşti, spectacole şi piese de teatru. Pentru renovarea acestei clădiri ar fi necesari  aproximativ cinci milioane de euro. După renovare urmează dotarea  spaţiilor unde vom avea nevoie de alte sume de bani ”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin rectorul Universităţii din Petroşani. Universitatea din Petroşani nu este singura care doreşte preluarea acestei clădiri. Şi administraţia de la Petroşani ar dori această clădire pentru a o transforma într-un centru de servicii sociale.
Cosmin BACIU