Termocentrala Mintia pare că nu va mai ajunge la un UAT

Discuţiile privind preluarea termocentralei Mintia de  către primăria Deva sau Consiliul Judeţean par că nu mai sunt de actualitate. Asta spune acum liderul celor de la termocentrală, Cristian Iştoc, care a şi cerut sprijin pentru oamenii pe care îi reprezintă.
Liderul energeticienilor de la Mintia şi-a exprimat îngrijorarea că termocentrala este în pragul  falimentului. Asta, după ce se preconizează ca viitoarea entitate energetică hunedoreană să fie constituită în Valea Jiului, din exploatările de huilă viabile şi termocentrala Paroşeni, iar cea de la Mintia pare dată intenţionat deoparte. Ce puţin aceasta este părerea liderului sindical de acolo.
„De când şi-au exprimat intenţia cei de la primărie să o preia, se pare că lucrurile au luat o altă întorsătură şi nu cred că se mai doreşte  preluarea de către UAT. Nu ştiu de ce. Eu vorbesc de documente, care nu reflectă această dorinţă. Deci, se pare că se duce către faliment şi, probabil, după, o să o preia un investitor pe 2 lei şi o să o facă să producă. Aici, sigur se va produce energie în viitor, dar să vedem pe ce, pe cărbune, sau gaz, sau alte resurse”, a spus Cristian IŞTOC, sindicalist Mintia. Premierul Ludovic Orban şi ministrul Economiei Virgil Popescu au vorbit, la recenta vizită în Petroşani, despre  problemele de la Complexul Energetic Hunedoara cu sindicatele şi administraţia.
Au  spus la final că activele viabile vor trece la un nou complex  energetic, iar Termocentrala de la Mintia va trece către Consiliul Judeţean Hunedoara, sau Consiliul Local Deva.
Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Termocentrala Mintia pare că nu va mai ajunge la un UAT

  • 13 august 2020 la 23:19
    Permalink

    inca nu s-a inchis bomba asta ecologica?

  • 14 august 2020 la 19:36
    Permalink

    Despre morti numai de bine.

Comentariile sunt închise.