Din spusele unui martor, acum trei zile, o masinã cu numere de Gorj ar fi descãrcat zeci de câini comunitari în cartierul Bosnea din Municipiul Petrosani.  Acest “import” fortat  de patrupede s-ar fi petrecut în toiul zilei.

Cã în Valea Jiului se importã câini din alte pãrti, stim deja din auzite, iar asta de mai multi ani. Însã, niciodatã pânã acum, nimeni  nu a putut sã probeze asta sau sã spunã mãcar cã a vãzut când se întâmpla. Acum, însã, existã si un martor, care spune cã la Petrosani a fost descãrcatã o masinã plinã cu comunitari. “Eu stau în cartierul Bosnea, pe malul Jiului, iar acum douã zile, o dubitã neagrã de Gorj, o descãrcat o groazã de câini la bariera care este fãcutã cãtre Mina Petrila.  Nu s-a întâmplat în timpul noptii, ci ziua, undeva la 5 dupã-masa. Erau multi câini, cã era o dubã din aia mare”, a declarat Iozsef Blickling, martor al acestei întâmplãri.

Autoritãtile din întreaga Valea Jiului se vãd depãsite de problema câinilor comunitari. Numãrul patrupedelor este mult mai mare, iar animalele sunt tot mai agresive, punând în pericol viata trecãtorilor.  În zona cu pricina, în Bosnea, si înainte de aceste episod existau haite de câini, care îsi fac veacul si în curtea Minei Petrila.

Luiza Andronache