Gheorghe Ile se retrage înainte de a începe cursa pentru un nou mandat la primăria Vulcan. Din motive de sănătate, spune acum Pompiliu Barbu, actual viceprimar, care ar fi primit girul să candideze în locul lui. Decizia va fi luată miercuri, de PSD-iştii din Vulcan.
Din motive personale, Gheorghe Ile nu mai candidează la funcţia de primar al municipiului Vulcan, pentru încă un mandat. Asta spune actualul viceprimar, care ar fi discutat recent, pe această temă cu primarul încă în exerciţiu. „Rugămintea dânsului, în urma discuţiei pe care am purtat-o, a fost ca eu să candidez pentru funcţia de primar, la alegerile din 27 septembrie. Acum, a fost propunerea domnului  primar, dar urmează ca ea să fie validată în şedinţa de miercuri”, a spus Pompiliu Barbu, viceprimarul municipiului Vulcan.
Pompiliu Barbu spune că s–a simţit onorat de propunerea lui Gheorghe Ile, însă, decizia le aparţine celor din partid, lucru confirmat şi de senatorul Resmeriţă. „În momentul de faţă, situaţia este destul de complicată şi nu doresc să o comentez prea mult. Ceea ce pot să vă spun, este că, în cursul zilei de luni, de la ora 16,30, am avut o şedinţă la PSD Vulcan, privind listele de consilieri şi aşezarea ordinii pe liste . Cert este că, s-a stabilit ca miercuri, de la ora 16,30 să avem o nouă întâlnire în care să definitivăm absolut tot, inclusiv listele pentru Consiliul Local”, a spus Cristian Resmeriţă, coordonatorul  campaniei PSD în Valea Jiului.
Deşi a început precampania electorală şi, în Vulcan chiar sunt bannere cu candidatura la primărie, Gheorghe Ile, din motive de sănătate, a decis  să se retragă în mod  oficial. Miercuri este deci ziua în care social-democraţii de la Vulcan vor spune cine este candidatul lor.
Diana Mitrache