Directorul Clubului Copiilor Petrila, Radu Chinţa, s-a înscris în PSD, iar profesorul Marius Heljiu a fost prezentat ca viitorul viceprimar de la Petrila.
Este viziunea actualului primar Vasile Jurca, după ce Dorin Curtean nu a mai vrut altă funcţie, decât cea de primar şi, ca atare, a fost exclus din calcule, deşi e încă la PSD. Vasilică Jurca a venit să le prezinte petrilenilor, prin intermediul presei, oamenii pe care se bazează în viitor. Pe profesorul Radu Chinţa l-a primit în rândul acestei formaţiuni politice, iar pe profesorul Heljiu l-a prezentat ca fiind secundul său.  „Domnul profesor Chinţa a decis să vină în echipa PSD. Nu a fost membru PSD şi, după mai multe discuţii, a deci că vrea să vină şi să ne  sprijine. Dacă mergeţi în Parcul Copiilor o să vedeţi un gărduleţ frumos şi vreau să spun că domnul  profesor are o mare  contribuţie acolo, prin ideile pe care ni le-a dat”, a spus Vasile Jurca, preşedintele PSD Petrila.
Radu Chinţa a spus că a decis să se alăture echipei lui Vasilică Jurca, tocmai din convingerea că este cea  cu care a mers mereu. „Vreau să vă spun că, în primul rând, pasul acesta l-am făcut că mă leagă o prietenie importantă cu domnul primar Vasile Jurca. În ultimii 4 ani, am avut tot felul de colaborări. De peste 20 de ani mă ocup de educaţia artistică   copiilor  din Petrila şi mi se pare că, din toţi cei cu car am interacţionat, cel mai bine mă potrivesc cu dânsul”, a replicat Radu Chinţa, noul membru PSD, care a recunoscut că, cum câţiva ani, era membru PNL.  Primarul Jurca a mai spus că, dacă va câştiga majoritatea şi funcţia de primar, secundul său va fi Marius Heljiu.
„Organizaţia PSD Petrila a  hotărât ca,  pentru alegerile locale din acest an, să mergem în tandem, pentru  Primăria Oraşului Petrila, eu pentru funcţia de primar şi domnul Marius Heljiu pentru funcţia de viceprimar. De ce: pentru că îmi doresc  ca petrilenii să ştie care este propunerea PSD Petrila, pentru primar şi viceprimar”, a adăugat primarul.  Marius Heljiu a spus, la rândul său, că a agreat ideea de a deveni viceprimar, chiar dacă Dorin Curtean, cel cu care Jurca a câştigat iniţial, îi este  prieten vechi.
„Eu am fost coleg cu Dorin Curtean şi suntem în relaţii bune şi am încercat să rămână alături de noi, dar nu a vrut. Şi domnul primar şi ei şi mai mulţi colegi am încercata să mergem împreună  mai departe, dar, din păcate, nu  s-a putut”, susţine Marius Heljiu.  Vasile Jurca a şi menţionat, în cadrul  conferinţei de presă, că, dacă Dorin Curtean dorea să rămână pentru funcţia de viceprimar, echipa rămânea neschimbată. De altfel, Curtean este încă membru PSD, dar are timp să plece.
Diana Mitrache