Ziua Internationalã a persoanelor cu Dizabilitãti a fost marcatã ieri, 29 noiembrie, si la Petrosani, la primãrie. Cei mici au oferit un spectacol artistic pe cinste, care a încântat audienta.

Cu bucurie în suflet, energie si nerãbdare în gesturi nerãbdare, copiii cu dizabilitãti din Petrosani au  demonstrat încã o datã, dacã mai era nevoie, cât de speciali si de apreciat sunt.  Ei au dansat si au jucat în mici scenete, în cadrul unei manifestãri organizatã de primãrie în parteneriat cu mai multe asociatii care se ocupã de îngrijirea si integrarea lor în societate. “Ei sunt  o categorie foarte specialã de copii si meritã foarte multã atentie din partea noastrã, a celorlalti. Mã bucur foarte mult cã în fiecare an reusim sã facem acest spectacol. Ei sunt extraordinar de simpatici si ati vãzut cu câtã plãcere vin si cât de bucurosi sunt pentru un gest foarte mic”, a declarat  Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Unii pictati pe fatã, iar altii îmbrãcati în personaje din desene animate, cei mici au stârnit încântarea audientei. „  Sunt speciali, sunt copiii nostri, iar noi trebuie sã facem tot ceea ce este posibil ca sã-i integrãm, sã fie si ei ca toti ceilalti ”, a declarat si Monica Iacob Ridzi, deputat independent Colegiul Est Valea Jiului.

La manifestarea de ieri, de la sala de marmurã, au participa copii si reprezentanti ai Casei Pollicino, ai Asociatiei Maternale pentru Copii si Adulti cu Autism din România – Filiala Petrosani, ai Asociatiei “Noua Sperantã” Anti SIDA din Petrila, precum si  copii din  clasele speciale din cadrul Scolii Gimnaziale “I.G Duca”. Dupã ce au sustinut programul artistic, cei mici au primit dulciuri si cadouri din partea primãriei.

Luiza Andronache