Premierul Ludovic Orban a spus la Petroşani că Valea Jiului are nevoie de deschidere, iar aici a punctat toate drumurile ce trebuiesc finalizate în zona noastră.  De altfel, a urcat şi în Parâng, acolo unde lucrările, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pentru drum, sunt în plină desfăşurare.
Delegaţia guvernamentală a venit în Parâng şi a văzut ce ar însemna domeniul  schiabil de aici, dacă ar fi gata. Sunt multe lucruri de făcut, însă, până acum, pentru construcţia acestui drum care costă  18 milioane de lei,  a fost alocată deja suma de 7 milioane de lei, 6,5 milioane de lei fiind de la Ministerul Lucrărilor Publice, prin PNDL. Dar premierul a  vorbit despre toate  drumurile ce ar urma să deschidă Valea Jiului.
„Valea Jiului trebuie să se deschidă către exterior. Ştiţi că DN 66 de la Petroşani, până la  legătura cu autostrada, în mare parte, poartă amprenta mea. Am reziliat contracte, am finalizat şi prima licitaţie pentru legătura între Petroşani şi Târgu Jiu, prin Defileul Jiului, a fost făcută în mandatul meu. DN 66A, care trebuie să  facă legătura între Valea Jiului, cu DN 6, prin Herculne,  fost împins înainte în mandatul meu. Din păcate, acum este oprit din motive ce ţin de mediu, dar care trebuie rezolvate, dar ele  trebuie rezolvate. De asemenea, drumul spre Voineasa, care face legătura cu Transalpina, este tot o deschidere pentru Valea Jiului, care să creeze oportunităţi pentru investiţii”,  spus, la Petroşani, Ludovic Orban, premierul  României.
Mai mult, premierul a fost de părere că, din nou, orice investitor care s-ar gândi la Valea Jiului trebuie susţinut şi asta ar putea fi posibil în următorii 10 ani. Infrastructura, însă, va crea deschiderea, iar finanţarea ce va veni prin Green Deal ar putea crea astfel de oportunităţi.
Diana Mitrache